FIFA’nın bir sonraki versiyon olacak FIFA 23 hakkında yeni detaylar geliyor. Yeni oyun kadınlar ligini de içerecek ve farklı platform desteğinde çapraz rekabete izin verecek.

Futbol oyunu denildiğinde tüm dünya genelinde akla ilk gelen oyunlardan bir tanesi olan FIFA, 23 olarak adlandırılacak yeni serisinde çok daha kapsamlı ve farklı özelliklere yer verilecek. Resmi olarak açıklanmamış olsa da oyun sızıntıları ile ünlenen Tom Henderson tarafından yapılan paylaşımlarda bir sonraki versiyonda yer alacak özelliklere değinildi.

Dikkatinizi çekebilir: FIFA 23 en iyi Türk oyuncular

Yeni FIFA 23 özellikleri neler olacak?

EA Sports’un FIFA oyununun bilgisayar, PlayStation ve Xbox gibi farklı platformlarda destekleneceği belirtildi. Zengin platform desteğine ek olarak çapraz oyun desteğini de sunacak olan geliştirici şirket, böylece milyonlarca kullanıcının güçlü bir rekabet içerisine girmesini sağlayacak. Online turnuvalarda platform sıkıntısını tamamen ortadan kaldıracak olan çapraz oyun desteği oyun içi özellikler ile çok daha gelişmiş bir deneyim sunacak.

Gelecek yıl piyasaya sürülecek olan oyunda en büyük yeniliklerden bir tanesi ise kadınlar liginin oyuna dahil edilmesi olacak. Bugüne kadar hiçbir FIFA versiyonunda böyle bir yeniliğe yer verilmezken 23. seri ile birlikte bir ilk yaşanacak. Bu yenilik kadın oyuncuları da oyuna çekebilir.

FIFA 23 ismi değişebilir

Geçtiğimiz yıl itibari ile FIFA’nın isminde değişikliğe gidilebileceği de belirtilmişti. Bu nedenle isim net olmamakla birlikte oyunun bir sonraki sürümünde yer alacak özelliklerin kesin olarak yer alması bekleniyor. FIFA ile isim kullanım hakkı konusunda ciddi bir sorun yaşayan EA Sports, 1.5 milyar doları aşan sözleşme nedeniyle anlaşmayı imzalamak istememişti. Yıllardan beri devam eden seri için bu büyük bir handikap olarak değerlendirilirse de oyun içeriğinde herhangi bir değişiklik yaşanmayacak. Sadece isim değişikliği yapılması planlanıyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir