Fiat CEO’su Olivier Francois, elektrikli Panda modelinin 2023 yılında piyasaya çıkacağını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda Fiat, 2027 yılına kadar tüm elektrikli modellerini piyasaya süreceğini açıklamıştı. Şirketin popüler modellerinden Fiat Panda’nın elektrikli versiyonunun 2023 yılında tanıtılacağı açıklandı.

Fiat ile Peugot’un ortak aracı çip nedeniyle duraklatıldı

Elektrikli araç trendi hızla büyümeye devam ediyor. Mercedes, BMW ve Volkswagen gibi firmaların ardından diğer üreticiler de elektrikli araçlar için çalışmalarını hızlandırdı.

Fiat, Electric Panda’daki çalışmalarını bitirdi

İtalyan otomobil devinin 10 farklı modelle kullanıcılarını beklediği bildiriliyor. Modeller arasında Panda ve 500 dikkat çekiyor.

CEO Olivier François şunları söyledi:

 “Dört yeni modelin tasarımı şimdiden netleşti. En az iki otomobil 2019’daki Centoventi konseptinden izler taşıyacak. Artık yeni bir dünyaya giriyoruz. Önümüzdeki beş yıl içerisinde her bölge için yılda bir yeni model piyasaya süreceğiz. Küresel olarak, geçmişte mücadele ettiğimiz ve global çapta yaygın olan araba yaratacağız.” 

B segmentinde tekrar piyasada faaliyet göstereceklerini bildiren François, şimdilik sadece 500X ile pazara giriş yaptıklarını söyledi. Francois, şirketin yalnızca 3,6 metre ile 4,5 metre arasında değişen kompakt modeller üreteceğini de doğruladı.

Electric ile Avrupa pazarına kesinlikle gireceğini söyleyen François şu açıklamayı yaptı;

“Her yeni modelde elektrikli versiyonları artıracağız ve bir noktadan sonra sadece elektrikli model üreteceğiz. Herkes için elektrikli araç mottosu ile çalışmalara başladık. Tüm segmentlerde elektrikli araç üretmek için yüksek maliyetli üretim tesisleri gerekiyor. 2027 yılına kadar bu konuda hazırlık yapıp sadece elektrikli araç üreten ilk kitlesel pazar markası olmayı hedefliyoruz.” 

Yeni modelin menzilinin 320 km olacağı iddia ediliyor. 117 beygir gücünde bir motor ve 42 kWh pil aldığı paylaşılan bilgilerden biri de bu. Ancak Stellantis’in 337 km menzil ve 136 beygirlik motorla satışa sunulması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir