Fiat ile Peugot'un ortak aracı çip nedeniyle duraklatıldı - Haberler - indir.com

Fiat ile Peugot'un ortak aracı çip nedeniyle duraklatıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-02 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Hollanda merkezli dev otomobil şirketi Stellantis, global çapta yaşanan çip tedariği krizi ile beraber Haziran ayında 4 gün boyunca üretimine ara vereceğini duyurdu. Çip üretiminde bir süredir yaşanan kriz ile beraber otomotiv sektörü de etkilenmeye devam ediyor. Hem otomotiv hem de teknoloji sektöründeki önde gelen birçok marka, geçtiğimiz aylarda üretime çip krizi yüzünden ara vereceğini duyurmuştu. Bu markaların içinde baktığımız zaman 2021 yılının başlarında FIAT Chrysler ve Peugeot S.A’nın birleşmesi kapsamında doğan Stellantis grubu da eklendi. Kurulduğu günden itibaren İtalya Melfi’de yer alan fabrikalarında üretime devam eden Stellantis, tüm dünyayı etkileyen çip krizi sebebiyle haziran ayında üretimi 4 gün boyunca durdurma kararı aldı.

Temmuz ayında da üretime ara verilebilir

Galaxy A serisinde çip sorunu yaşanıyorGalaxy A serisinde çip sorunu yaşanıyor

Alfa Romeo, Abarth, Citroen, Chrysler, DS, Dodge, Fiat, Jeep, Maserati, Lancia, Peugeot, Opel, Vauxhall ve Ram olmak üzere toplam 14 markayı barındıran Stellantis, Toyota, Honda ve Volvo gibi büyük isimlerden sonra çip tedariği yaşayan fabrikalarını kapatacak olarak duyuru yapan otomotiv devlerinden oldu. Yapılan açıklama ile beraber Melfi fabrikasında üretim, 3-4 Haziran ve 28.29 Haziran tarihleri arasında tamamen durdurulacak. Steallantis, tedarik noktasında sıkıntılar devam eder ise Temmuz ayında da benzer bir stratejinin izlenmesi bekleniyor.

Birçok teknoloji markasının yanı sıra otomobil markalarının da yaşadığı çip sorunları ile beraber üretim taraflarında da aksamalar görüyoruz. Bakalım bu aksamalar ne kadar sürecek göreceğiz.


Güney Kore'de çip krizini önlemek için 153 firma çalışma yapmaya başladıGüney Kore'de çip krizini önlemek için 153 firma çalışma yapmaya başladı
Çip krizi hakkında Intel CEO'su açıklama yaptıÇip krizi hakkında Intel CEO'su açıklama yaptı

PAYLAŞ