FedEx firması, 2024’ün sonlarında “Fdx” adında bir e-ticaret oluşumu kurmayı planladığına dair açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları!

Şirket konuyla bağlantılı dün yaptığı açıklamalarda: “Fdx’i online satıcılara, potansiyel müşterilere ulaşmaktan siparişlerin tamamlanması ve iadelere kadar her konuda çözümler sunmayı amaçlayan uçtan uca çevrimiçi alışveriş merkezi olarak tanımladı.” FedEx ayrıca resmi lansman için bu yılın sonbaharını hedeflediğini de dile getirdi.

Detaylar şu an oldukça yetersiz olsa da Fdx, temel olarak satın alma ve satış sürecinin her aşamasını yüksek başarı ile optimize etmek için FedEx’in içgörülerini kullanacak “veri odaklı” bir girişim olarak tanımlanıyor.

FedEx’ten yeni bir platform: Fdx
FedEx’ten yeni bir platform: Fdx

Yine aktarılan bilgilere göre başlangıçtan itibaren Fdx’teki satıcılar, FedEx’in sahibi olduğu e-ticaret sitesi ShopRunner’daki mevcut müşteri ağında ağırlayabilecek. Müşteriler de ürünlere göz atarken ve sepetlerine ürün eklerken, ödeme yapmadan önce bilet teslimat tahminlerine de erişebilecek. Satıcılara sunulacak özelliklere gelecek olursak: tedarik zinciri kararları, optimum sevkiyat rotaları ve daha fazlasıyla ilgili karbon emisyon raporları açık ve şeffaf bir biçimde sunulacak.

FedEx, fdx’i “türünün ilk örneği” diyebileceğimiz bir platform olarak tanımlıyor. Bu tanım biraz abes ve abartılı gelse de yakında göreceğiz. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın!

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir