Dün akşam saatlerin uzun süre erişim sorunları ile gündeme gelen Facebook, bir skandala daha imza atmış gözüküyor. Şirket çalışanları adeta kapıda kaldılar. 

Facebook, Instagram ve WhatsApp platformlarında yaşanan erişim sorunu tüm dünyada etkili oldu. Söz konusu bu platformlara saatlerce herhangi bir şekilde erişim sağlanmazken, problemin boyutu daha da büyüdü. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre sorun sadece sosyal medya platformlarında değil aynı zamanda şirkette de sorun vardır. Yaşanan sorunların ardından harekete geçen Facebook, tüm çalışanlarını acil olarak ofise çağırdı. Acil bir şekilde erişim sorunlarını ortadan kaldırmak adına tüm çalışanlarının aktif olmasını isteyen sosyal medya devi, oldukça sıra dışı bir sorunla karşı karşıya kaldı. Şirket çalışanları acil çağrısı karşısında şirkete gittiğinde kapıda kaldılar. 

Facebook çalışanları, iş yerine giremediler

Facebook’un karşı karşıya kaldığı bu erişim sorunlarının boyutu her geçen gün büyümeye devam ediyor. Bunun en büyük örneği ise şirketin iç işleri sistemleri için kullandığı sistemin dahi bozulmuş olmasıdır. Pek çok şirket giriş çıkış takiplerini çalışanlara özel olarak atanan kartlar ile yapan Facebook, konuyla ilgili bir skandalla gündeme geldi. Dahili şirket içi sistemleri de yaşanılan sorunlardan etkilenen şirketin güvenlik kapıları çalışanların kartlarını bir türlü tanımadı. Bu sebeple de sorun yaşanmadan önce ofis dışında olan kişiler daha sonra içeri girmek istediklerinde kartlarının okunmaması ile karşı karşıya kaldılar. Bu durum yaşanan sorunun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir