Facebook profilinde herhangi bir paylaşımın en üst sırada sürekli görünmesini isterseniz paylaşımınızı sabitlemeniz gerekir. Profilinize giren ziyaretçiler, bu sayede ilk olarak sabitlediğiniz paylaşımlar görecektir. Twitter platformunda kullanılan bu özellik Facebook platformunda da kullanılabilir. Facebook platformunda bir paylaşım nasıl sabitlenir, öğrenmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Facebook profilinde yalnızca bir adet paylaşım sabit olarak yerleştirilir. Bu sebeple herhangi bir paylaşımı sabitledikten sonra farklı bir paylaşımı da daha önce sabitlemiş olduğunuz paylaşım devredışı kalır. Her zaman en son sabitlediğiniz paylaşımlar ilk sırada yer alır. 

Facebook profilinde paylaşım sabitleme

Herhangi bir gönderiyi Facebook profil sayfasına sabitlemek için Windows, Mac, Linux, iPhone, iPad ve Android dahil olmak üzere tüm cihazlarda kullanmanız mümkündür. Web tarayıcınız üzerinden Facebook profilinizde bir yazıyı nasıl sabitleyebileceğiniz konusunda bilgi edinebilirsiniz. 

  • Bilgisayarda bir web tarayıcısı ile Facebook sitesine giriş yapın.
  • Ardından, sitenin sağ üst köşesinde yer alan profil simgenizi tıklayın.
  • Karşınıza çıkan profil sayfanızda sabitlemek istediğiniz gönderiyi bulun.
  • Paylaştığınız gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç noktayı tıklayın.
  • Üç nokta menüsünden “Gönderiyi başa tuttur”u seçin.
  • Sabitlediğiniz paylaşım, Facebook profil sayfanızın en üstünde yer alır.

Facebook’ta sabitlenen gönderiyi kaldırmak

7

Facebook profil sayfanızın en üstüne sabitlenen bir gönderiyi kaldırmak için, ardından sabitlenen gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç noktayı tıklayın ve ardından ise menüden Gönderiyi Kaldır seçeneğine tıklayınız. Facebook, gönderiyi profil sayfanızın üst kısmından kaldırılacaktır. Bu işlemin ardından yine de profilinizin orijinal konumunda görünmeye devam edecektir. Söz konusu bu paylaşımı tamamen kaldırmak için Facebook gönderisini silmeniz gerekir. 

Facebook Sayfası’nda paylaşımları sabitleme

  • Facebook sayfasında bir paylaşımı sabitlemek adına sayfanıza giriş yapın.
  • Facebook herhangi bir sayfada paylaşılan bir gönderiyi sabitlemek için üç noktaya tıklayın.
  • Üç nokta şeklinde olan menüden normal profil sayfasından farklı olarak “Sayfanın Başına Tuttur” ifadesini seçin.
  • Facebook, seçtiğiniz gönderiyi sayfanın en üstüne yerleştirecektir.

Herhangi bir gönderiyi sayfanın sabitlenmiş üst kısmından kaldırmak adına gönderinin sağ üst köşesinde yer alan üç noktaya dokunun. Facebook profilinde bir sayfa gönderisi için üç noktalı olan menüden “Sayfanın Başından Kaldır”ı seçin. Facebook platformunda yer alan herhangi bir paylaşımı ilk olarak sabitlemek sizi ziyaret edenlerin öncelikle görmesini istediğiniz paylaşım için kullanışlı olacaktır. Herhangi bir paylaşımı sabitlemeyi istediğiniz zaman değiştirilebilir isteseniz de tamamen kaldırabilirsiniz. Dönemsel olarak aktivite ya da ruh hali paylaşımlarını sabitlemek için en çok kullanılan Facebook özelliği olarak sunulur. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir