Yaklaşık bir ay önce, Dell’in web sitesinde yeni bir dizüstü bilgisayar arayan müşteriler, yeni bir kullanıcı adı ve yeni parola oluşturmamak için Facebook kimlik bilgilerini kullanarak oturum açabiliyordu. Bu seçenek artık yok. Detaylar burada;

Meta, Facebook Neighborhoods’un fişini çekiyor

Dell, bu seçeneğin tehlikeli olduğuna inanmakta yalnız değil. Best Buy, Ford Motor, Pottery Barn, Nike, Patagonia, Match ve Amazon’un Twitch video akışı hizmeti gibi diğer büyük markalar Facebook oturum açma özelliğini kaldırdı. Bu, birkaç yıl öncesine göre, Facebook girişinin çevrimiçi olarak barındırıldığı ve genellikle Google, Twitter veya LinkedIn ile giriş yapmanıza izin veren düğmelerle birlikte önemli bir değişiklik. Dell’in dijital şefi ve CIO’su Jan Felch, insanların güvenlik, gizlilik ve iletişim sorunları gibi nedenlerle sosyal oturum açmadan uzaklaştığını söyledi.

Felch, davaya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Gerçekte kaç kişinin oturum açmak için sosyal medya kimliklerini kullanmayı seçtiğine baktık ve bu zamanla değişti. Bu sektörde, Instagram’da veya Facebook’ta ya da her neyse, gördüğümüz bir şey, bence giderek daha fazla güvenlik riski veya hesap ele geçirme ve sosyal medya hesabını izole etmeyi seçen insanlar görüyoruz. ”

Bağlantının kesilmesi, Facebook’un on yıldan fazla süren çarpıcı bir büyümenin ardından internet üzerindeki etkisinin azalmasının en son işaretidir. Şirketin işleri geçen yıl Apple’ın reklamları hedeflemeyi zorlaştıran iOS gizlilik değişiklikleri yüzünden zorlu bir sürece girdi. Ardından ekonomi çöktü ve kısa video hizmeti TikTok’tan gelen rekabet, sızdırılan Facebook belgelerinin Facebook’un bildiğini ve şirketin mali kayıplara uğradığını göstermesinin ardından itibarını zedeledi.

3. çeyrek satışlarının 2. çeyreğe göre daha düşük olması bekleniyor. Facebook geçen yılın sonlarında adını Meta olarak değiştirdi ve şirketi sosyal medyadan uzaklaştırıp insanların sanal bir dünyada çalıştığı, oynadığı ve öğrendiği fütürist bir metaveriye taşıma girişimini yansıttı. Ve değişen tüketici davranışına bir selam olarak Meta, Temmuz ayında VR kullanıcılarının kulaklığa Facebook kimlik bilgileri olmadan erişebileceklerini söyledi.

iOS için Facebook indir

Android için Facebook indir

Facebook açıklama yapmadı

Bir Facebook sözcüsü bu haber için yorum yapmayı reddetti.

Ford, Patagonia ve Twitch’ten temsilciler Facebook düğmesini neden kaldırdıkları konusunda yorum yapmaktan kaçınırken Best Buy, Pottery Barn, Nike ve Match yorum taleplerine yanıt vermedi. Dijital kimlik yönetimi şirketi LoginRadius’un CEO’su Rakesh Soni, birçok şirketin bir zamanlar sosyal oturum açmayı, düzinelerce kullanıcı adı ve parola yapılandırmak zorunda kalmadan tüketicilerin sitelerine güvenli bir şekilde erişmenin kullanımı kolay bir yolu olarak gördüğünü söyledi.

Çevrimiçi işletmeler, büyük İnternet şirketleri ve reklamcılar için faydalı olması amaçlanmış olsa da günümüzde güvenliği sağlamak çok zor. Web siteleri, sosyal medyanın artan popülaritesinden yararlanabilir ve potansiyel müşterilerin bir işlemi tamamlamadan kesintiye uğraması ve kullanılması riskini azaltabilir. Facebook ve Google, kullanıcıların zamanlarını nerede harcadıkları ve satın aldıkları ürün türleri hakkında topladıkları tüm bilgilerden yararlanacak. Reklamverenler, ürünlerini daha iyi hedefleme ile daha etkili bir şekilde pazarlayabilirler.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir