Facebook, yakında kullanıcılarına yeni bir güncelleme sunacak. Bu güncellemeyle birçok değişiklik ve yenilik olacak.

Meta COO’su Sheryl Sandberg şirketten ayrıldı

Facebook’un son zamanlarda TikTok’un başarısı konusunda çok endişeli olduğu ve platformun büyük bir revizyondan geçtiği söyleniyor. Bu nedenle, rakip platformlarda bulunan çeşitli özellikleri platforma entegre edebilir gibi görünüyor.

Facebook yeni bir güncelleme ile yenilenecek

Yakında Facebook’ta da paylaşılacak olan güncelleme ile şirketin tüm rakipleriyle kıyasıya bir rekabete gireceğini görebiliriz. Burada önce koşuya müdahale edilecek. Sizinle hiç alakası olmayan ve sizi sevmeyen çok fazla içerik görüyorsanız sadece size hitap edeceğini söyleyebiliriz.

Çünkü bağlantılı içerik ve bağlantısız içerik arasındaki denge değişir. Bununla birlikte, yeni şema kapsamında, yalnızca arkadaşlarınızın ve ailenizin nelerden hoşlandığını ve neleri takip ettiklerini görmekle kalmayacak, aynı zamanda genel olarak ilginizi çekebilecek herhangi bir iç bağlantıya da sahip olmayacaksınız.

Bir sonraki anlaşma Facebook ve Messenger ile gerçekleşecek. Artık iki farklı sistem değiller ve daha önce olduğu gibi Facebook çatısı altında tek bir uygulama altında birleşecekler. İlk günden beri birçok kullanıcının talep ettiği bildirildi. Ayrıca Meta çatısı altında zaten WhatsApp gibi bir uygulama olduğu için iyi bir karar gibi görünüyor.

Son olarak Makaralar bölümü güçlendirilir. Zira şirket yetkililerine göre Facebook’un TikTok ve Instagram ile mücadele etmesi için bu alanda düzenleme yapılması gerekiyor. Elbette herkes bu durumdan hoşlanmayabilir. Çünkü artık ana menüden gruplara kadar birçok yerde bulunabiliyor.

Yukarıda bahsedilen değişiklik ve yenilikler, şirketin yapmayı planladıklarının sadece küçük bir kısmı. Bununla birlikte, yeni bir arayüz değişikliği gibi daha büyük ve daha cesur hareketlerin yapıldığının habercesi gibi görünüyor. İlerleyen haftalarda platformda ne gibi yenilikler yapılacağı konusunda daha fazla bilginin yayımlanması bekleniyor.

Peki siz Facebook’un bu hamlesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir