Meta COO’su Sheryl Sandberg şirketten ayrıldığını duyurdu. İşte detaylar:

Rusya’nın Instagram yasağı kararına Facebook’tan yanıt geldi

Meta’nın belki de en önemli ismi Sheryl Sandberg’di. Sandberg şirketin vizyonunun değişmesine yardımcı olan isimlerden biri olmuştu. Sadece alıştığımız sosyal medyaya sahip olan Meta, yakın zamanda çok daha cesur yatırımlar yapmaya başladı. COO Sandberg, bu sırada şirketin operasyonel faaliyetlerinin ön saflarında yer aldı. Ancak Sheryl Sandberg şirketten ayrıldı. Bu sürpriz ayrılık teknoloji dünyası için büyük bir şok olmasının yanı sıra şirketin yakın vadedeki planlarını da etkileyecek gibi görünüyor.

Sheryl Sandberg görevinden ayrıldı

Meta’nın için en önemli isimlerden biri olan Sheryl Sandberg, firmanın vizyonundaki değişimleri sırtına yükleyen isimdi. COO, yani Chief Operation Officer pozisyonundaki Sandberg, şirketteki operasyon faaliyetlerinin tepesindeki isim haline gelmişti.

Sandberg, ayrılığına dair açıklama yaparken ‘Hayatımın sonraki bölümünü yazma vakti geldi.” ifadelerini kullandı. Şirkette 14 yıldır senedir COO pozisyonunda çalışan Sandberg, Mark Zuckerberg’den sonra gelen en yetkili isimdi

Tecrübeli COO, bugüne kadar firmanın gün ışığı ve karanlık günlerinde medyanın takip etmiş olduğu adlardan biriydi. Zaten bildiğiniz üzere son yıllarda eski adıyla Facebook olan Meta, pek de iyi günler geçirmiyordu. Özellikle de veri gizliliği mevzusunda pek oldukça skandal yaşandı ve bunların üstesinden gelinmesinde Sheryl Sandberg medyatik anlamda büyük bir rol üstlendi.

Meta’da geçtiğimiz senelerde yaşanmış olan ayrılıklar bir süredir oldukça göze batar hâlde. Bunun nedeni, geçen sene itibariyle firmanın metaverse’e odaklanacağını açıklamasıydı ve bu hedeflerin bir çok insan tarafından ‘uçuk’ olarak nitelendirilmesiydi. Geçen yıldan beri şirketten tecrübeli mühendislerden yöneticilere kadar pek oldukça mühim ismin kaybedildiğini gördük. Meta’nın bu isimlerin yerini doldurup dolduramayacağı ise büyük bir tartışma konusu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir