Facebook sunduğu özelliklerle birçok platformla rekabet etse de şirket yeni kararla podcast rekabetinin dışına çıkmaya karar verdi.

Facebook Podcast özelliği için program gerekmeyecek

Facebook, tek bir gönderi türünde ilerlemek yerine bünyesine yenilikler katmaya devam ediyor. 2000’li yılların ortalarında platformda sadece metin ve görseller paylaşılıyordu. Snapchat’ten Spotify’a kadar her platformda bulunan Hikayeler özelliği, Facebook’ta uzun zaman önce ortaya çıktı. Derken zamanla gelişen ve yeni özellikler sunan platformda geçtiğimiz sene podcastlere de yer veriliyordu. Ancak Facebook bu sefer geri çekilme kararı aldı. Açıklanan hamle sayesinde şirket, Apple ve Spotify ile rekabet etmeyecek.

Facebook podcast özelliğini kaldırıyor

Bir yıl önce tanıtılan podcast özelliği ile herkes ses dosyalarını arkadaşlarıyla paylaşabiliyordu. Bu özellik, kullanıcıların başka bir yerde paylaşılan podcast bağlantılarının aksine, doğrudan Facebook’a yüklemelerine olanak tanıyordu. Ancak, Facebook bir podcast platformu olarak kabul edilmediğinden ve podcastlerin Facebook arkadaşlarıyla sınırlı olduğu durumlarda hiçbir anlamı olmadığı için şirket bu özelliği kaldırma kararı aldı.

Hala Facebook kullanıyorsanız ve hatta podcast yayınlıyorsanız, bu haftanın yeni bölümlerini yayınlamanız yasaklanacak. Şirket bu kararı şu ifadelerle açıkladı: “Sunduğumuz özellikleri sürekli değerlendiriyoruz, böylece en önemli deneyimlere odaklanabiliriz.”

Facebook daha önce kulüp evi benzeri bir özellik denemişti ancak kulüp atmosferi hızla ortadan kalktı ve fikri kopyalayan platformlar özelliği sürdüremedi. Facebook, Clubhouse benzeri özelliğini hala korusa da bu noktadaki kararlılığı da uzun soluklu olmayabilir gibi görünüyor.

Buda şirketin son dönemlerde Metaverse ile yaptığı patlamadan kaynaklı olabilir. AR teknolojisiyle dünya çapında dikkatleri üzerine çekmeyi başaran şirket kullanıcılar tarafından pek talep görmeyen özellikleri gözden çıkarmaya kararlı gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir