Facebook sayfası yönetici ekleme ve kaldırma yöntemlerini kullanarak hesap aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yine de yapamayacağınızı düşünürseniz aşağıda yer alan yöntemleri deneyebilirsiniz.

Facebook sayfalarını bir takım sebeplerden dolayı başkaları üzerine aktarmak isteyebilirsiniz. Bu sebeplerden birisi de sayfayı satmak olabilir. Sayfanızı bir firmaya ya da bir kişiye sattığınız taktirde hesap aktarımı yapmanız gerekiyor. Bunun dışında kendinize ait başka bir hesaba aktarmak isteyebilirsiniz. 

Bir Facebook sayfası oluşturduğumuz zaman kontrolü tamamen ve yalnızca size ait oluyor. Yönetici ekleme, yöneticiliği başka birine aktarma gibi birçok işlem için yönetici olmanız gerekiyor. Hesap aktarma işlemini bilmeyen kullanıcılar için bu yazıyı hazırladık.

Facebook sayfası başka hesaba nasıl aktarılır?

Facebook sayfa yöneticisi ekleme ve hesap aktarma

aa1e4bc9fe049098b668a633ce8da530b944a4a2

Bir Facebook hesabını başka bir hesaba aktarma işlemi için öncelikle sizin yönetici olmanız gerekiyor. Facebook sayfalarının birden fazla yönetici ekibi mevcut olabiliyor ve hesap aktarım işlemini yalnızca en üst yetkili yapabiliyor. Başlıca sayfa yöneticisi grupları şunlar; Yönetici, Editör, Moderatör, Reklamveren, Analist.

Tüm bu yönetici tayfasının içinde tüm özelliklere erişim sağlayabilen kişi Yönetici oluryor. Hesap aktarma işlemini de yalnızca yönetici yetkisine sahip olan kişiler yapabiliyor. 

Yönetici yetkisini kaldırma

c1323643be7f2a374efb29a13e7c8fd75d441a90

Facebook sayfasını bir başka kullanıcıya ya da şirkete satmanız durumunda kendinize ait olan yönetici yetkisini kaldırmanız gerekir. Yetki kaldırma işlemini sayfaya girdikten sonra sırasıyla Ayarlar- Sayfa Görevleri bölümünden yapabilirsiniz. Bu sayfaya girdiğiniz zaman sayfada görevli olan tüm kişiler listelenir. Buradan hesapların yetkisini değiştirebilir veya tamamen kaldırabilirsiniz.

Kendi yönetici yetkinizi kaldırmak için ise öncelikle başka bir yönetici eklemeniz icap etmektedir. Bu işlemin yapılmaması durumunda sistem tarafından bir hata ile karşılaşacaksınız ve üzerinizdeki yetkiyi kaldıramayacaksınız. Yeni bir yönetici ekleme sırasında parola istenecektir. Parolanızı da girdikten sonra kendi yetkinizi düşürebilir ya da tamamen kaldırabilirsiniz.

Facebook işletme hesabı silme ve aktarma

Facebook sayfası yönetici ekleme işleminin bir başka alternatifi olarak da İşletme Yöneticisi sayfasını kullanmak. Fakat bu işlemi yaparken kendi yetkilerinizi kaldıramıyorsunuz. Sayfaya bir yönetici ya da farklı rollerde çalışan eklemek için kullanabilirsiniz. Bu işlem için öncelikli olarak Facebook İşletme Yöneticisi sayfasına girmeniz gerekmektedir. Ardından gelecek olan ekranda işletmenizi seçin ve giriş yapın.

Giriş işleminin ardından karşınıza gelecek olan ekranda Kişi Ekle bölümü bulunacak. Bu bölümden sayfanıza yönetici ya da çalışan ekleme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu bölümde eklenebilen roller ise Çalışan erişimi, Yönetici erişimi, Finans analisti ve Finans editörü. Yetki vermek istediğiniz kişinin e-posta adresini yazarak dilediğiniz yetkiyi verebilirsiniz. 

İşletme Hesabı rolleri:

  • Yönetici: Yöneticiler, işletmeniz üzerinde tam kontrole sahiptir. Ayarları, kişileri, hesapları ve araçları düzenleyebilirler.
  • Çalışan: Sadece atanan hesaplar ve araçlar üzerinde çalışabilirler. 
  • Finans analisti: İşlemler, faturalar, hesap harcaması ve ödeme yöntemleri gibi finansal bilgileri görüntüler.
  • Finans editörü: İşletme kredi kartı bilgilerini ve işlemler, faturalar, hesap harcaması ve ödeme yöntemleri gibi finansal bilgileri düzenleyebilir.

Yapılan bu yöntem ile bir başka hesabı yönetici olarak ekledikten sonra kendi hesabınız ile sayfanızda oturum açabilirsiniz. Ardından yine ilk anlattığımız yöntemdeki yolu takip ederek kendi yetkinizi kaldırabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir