Facebook Reels süre sınırı için yeni güncelleme yapıyor. Facebook’ta Reels süresi maksimum 60 saniyeden 90 saniyeye çıkarıldı.

Meta’nın bünyesindeki sosyal medya platformlarından biri olan Facebook’un en çok kullanılan özelliklerinden birisi olan Reels’e kullanıcılar için daha uzun süreye sahip videolar yükleme yapmaya başlıyor.

Facebook Reels süre sınırı arttırılıyor

Meta Reels videolarını sosyal medya uygulamalarında önemli parçaları arasında yer alıyor. İlk olarak Facebook Reels videolarının süre sınırı 90 saniyeye çıkarıldı. Şimdiye kadar bu platformlarda 60 saniyelik olan Reels videolarını paylaşmak mümkündü.

Geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Instagram’daki Reels videolarında süre sınırını 90 saniyeye çıkarmıştı. Bu sürenin TikTok’un 10 dakikalık süre sınırına kıyasla olduğunu belirtmemizde de fayda var. Hem TikTok hem de Instagram reels videolarını şarkılarla da eşzamanlamak mümkün durumda. Facebook da Reels videolarında benzer bir deneyim Grooves isimli özelliğiyle kullanıcılara sunuyor. Meta, bu özelliğin ise “görsel ritm teknolojisi” kullanıldığını ve bu özelliğin ayrıca hareketleri otomatik olarak şarkıların ritimleri ile aynı zamanlamayla ayarlanabileceğini belirtti.

Facebook Reels videoları için başka özellikler de sunuyor

Facebook Reels Videolarını kullanıcılar için anılardan hazırlamak da mümkün olacak. Ayrıca buna ek olarak da kullanıcılar popüler şablonlardan da yararlanabilecek. Bu şekilde kullanıcılar mevcut olan şablonlardan kliplerini kendi klipleriyle değiştirme imkanına sahip olacak. 

Meta’dan verilen bilgilere göre ise Reels şirketin en hızlı büyüyen formatı oldu. Facebook ve Instagram 2022’de oynatılan Reels videolarının sayısını bir önceki yıla göre ikiye katladı. Şirketten alınan bilgilere göre, son 6 ayda da yine aynı oranda bir artış oran kaydedilmiş durumda. Ayrıca bu iki ayrı platformlar arasında paylaşıma da özellikle vurgu yapılıyor. Instagram’da ya da Facebook’ta yapılan bir paylaşımda Reels videosu diğer platformlarda da hızlı ve kolay bir şekilde paylaşılabiliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir