Sosyal medya devi Facebook’un sahip olduğu Facebook Pay ismi Meta Pay olarak güncellendi. Bu yenilik ile beraber Facebook Pay’ın sahip olduğu mevcut özelliklerine Metaverse teknolojileri de dahil olmuş oldu. Meta Pay hakkında yenilikler ve detaylar ile alakalı açıklamalar direkt olarak Mark Zuckerberg tarafından gerçekleştirildi. Mark Zuckerberg, orijinal Facebook hesabı üzerinden bir paylaşım gerçekleştirdi ve uzun bir süredir Metaverse teknolojilerine odaklanan Zuckerberg, Facebook Pay olan ödeme yönteminin artık Meta Pay olarak yayında olacağını belirtti. Zuckerberg’e göre Meta Pay, Metaverse teknolojilerine destek verecek bir cüzdan haline gelecek. Bu hamle ile beraber Meta ile kripto para dünyasının iç içe gireceğini de açıkça gösteriyor.

iOS için Facebook indir
Android için Facebook indir

Facebook Meta Pay nedir?

Meta Pay, Metaverse için gelişmiş bir dijital cüzdan olarak betimleniyor. Kullanıcılar artık Meta Pay aracılığı sayesinde dijital dünya için oluşturulan içerikleri satın alabilecek yada satabilecek. Müziklerden sanal etkinliklere kadar her içerikte Meta Pay kullanılabilecek. İsim değişikliği bir süre Facebook Meta Pay nedir gibi soruları da beraberinde getirecektir.

Meta Pay bu noktada tıpkı NFT ve kripto para cüzdanlarının benzeri yapısında çalışacak. İlerleyen dönemlerde Meta Pay’in çeşitli kripto paralara da destek vermesi bekleniyor. Bu noktada kullanıcıları üst seviye bir deneyimin beklediğini söyleyebiliriz. Facebook Pay’ın sahip olduğu ödeme araçları ise Meta Pay ile devam edeceğini belirtelim. Mark Zuckerberg’in Meta Pay hakkındaki paylaşımı ise şu şekilde.

meta play coin
meta play coin

 Bugün Facebook Pay’i Meta Pay olarak değiştirmenin ilk adımı atıyoruz. Facebook Pay; Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger ve Facebook Pay’i kullanabileceğiniz başka herhangi bir yerde alışveriş yapmak, para göndermek ve bağış yapmak için aynı şekliyle kalacaktır. Ancak mevcut özelliklerin ötesinde, yeni bir şey üzerinde çalışıyoruz: kimliğinizi, sahip olduklarınızı ve nasıl ödeme yaptığınızı güvenli bir şekilde yönetmenizi sağlayan metaverse için bir cüzdan. Gelecekte oluşturmak veya satın almak isteyebileceğiniz her türlü dijital ürün olacak; dijital giyim, sanat, video, müzik, deneyimler, sanal etkinlikler ve daha fazlası. Sahiplik, özellikle bu öğelerden bazılarını farklı hizmetlerde yanınıza almak istiyorsanız önemli olacaktır. İdeal olarak, herhangi bir metaverse deneyimine giriş yapabilmelisiniz ve satın aldığınız her şey tam orada olmalıdır. Oraya ulaşmanın uzun bir yolu var, ancak bu tür bir birlikte çalışabilirlik, insanlar için çok daha iyi deneyimler ve içerik oluşturucular için daha büyük fırsatlar sunacak. Yani, dijital ürünlerinizi kolayca kullanabileceğiniz daha fazla yer, onlara daha fazla değer vereceksiniz, bu da içerik oluşturucular için daha büyük bir pazar yaratıyor. Ne kadar kolay işlem yapabiliyorsanız, içerik oluşturucular için de fırsat o kadar büyük olmalıdır. Bunu inşa etmek için sabırsızlanıyoruz.

facebook meta pay
facebook meta pay

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir