Geçtiğimiz günler içerisinde çatı şirketinin ismini Meta olarak değiştiren Facebook, yakın zaman içerisinde bir akıllı saat çıkaracak gibi bir izlenim uyandırdı. Bir akıllı saate ait olduğu dile getirilen ilk görsel, ekranın üzerinde kamera konumlandırılmış bir çentik bulunduğunu net bir şekilde gözler önüne seriyor. 

Bloomberg tarafından aktarılan bu görsel, şirketin Ray-Ban Stories adlı akıllı gözlüğü için hazırlanan uygulamalarda yer alıyor. Kodlarda “Milan” ismiyle adından söz ettiren bu akıllı saat, Apple Watch gibi büyük bir ekran üzerine kuruludur. Fakat bu ekranın üzerinde kamera yer alıyor olması, Milan’ı Apple Watch’tan ayrı bir yere koyuyor. Bloomberg, tarafından yapılan haberlere göre, görseldeki saatin tüketicilerin karşısına çıkacak olan versiyonla aynı olmama ihtimali olduğu da dile getirildi. Yine de, bu bilgiler, şirketin bir akıllı saat üzerinde çalıştığını destekleyecek niteliktedir. 

Facebook’un akıllı saati yakında gelebilir

14

Facebook’un akıllı saat ile ilgili çalışmalar yaptığına dair bilgiler geçtiğimiz yaz aylarında gündeme gelmiş, bu haberlerde de çıkarılabilir ikinci bir kamera da görülmüştü. Ekran üzerinde yer alan kameranın 1080p çözünürlüklü olduğu dile getirilirken, videolu yapılan görüşmelerde kullanılma ihtimali oldukça yüksek gözüküyor. LTE desteğine sahip olması beklenen bu saatin sağlık, fitness ve mesajlaşma özelliğine de sahip olacağı dile getirildi. Daha önce ortaya çıkan haberlere bakıldığında ise 2022 yazında piyasaya çıkacağı da dile getirilmişti. Bloomberg tarafından yapılan haberlere göre, şu an için bu konu ile ilgili olarak karar verilmiş değildir. 

Akıllı saat pazarı Apple, Google, Garmin ve Samsung gibi şirketler tarafından yoğun bir şekilde doldurulmuş durumdadır. Bu sebeple de Facebook’un saatinin akıllı cep telefonlara takın bir deneyim vadetmesi de bekleniyor. Artık Meta CEO’su olarak anılan Mark Zuckerberg, Connect konferansında Android ve iOS’i kast ederken “kapalı platformlar” ile ilgili olarak sert açıklamalar yapıldı. Facebook çatı şirketinin adını Meta olarak değiştirmesi sebebiyle saatin hangi marka altında kullanıcıların karşısına çıkacağı şu an için belirsizliğini koruyan bir durumdur. Şirketin şu an saat ile ilgili olan haberlerle alakalı bir açıklama yapmadığını da belirtmekte fayda vardır. Yakın zamanda daha verimli bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir