Facebook, Gruplar gelecek dönem içerisinde yayınlanacak olan yeni ve son derece işlevsel özelliklerinden bahsetti. Bu yeni özellikler arasında ücretli abonelik sistemi ile üye olunabilen gruplar da bulunuyor.

Facebook, dün gerçekleştirdiği ‘Facebook Communities Summit 2021 (Facebook Toplulukları Zirvesi)’ etkinliği kapsamında platformdaki gruplara gelecek olan yeni özelliklerden söz etti. Facebook gruplarının yönetimini kapsayan söz konusu bu özellikler arasında yöneticilere grubun kültürünü geliştirmelerinde faydalı olacak olan alt gruplar ve hatta abonelikle katılım gösterilecek olan alt gruplar oluşturma gibi çeşitli özellikler yer alacak. Facebook grupları için sunulacak olan bu yeni özelliklerden biri, grupların daha da özelleştirilebilir olmasına yardımcı olacak. Getirilen bu yeni araçlar ile beraber grup yöneticileri, grubun renklerini paylaşımların arka plan rengini, yazıların yazı tipi rengini ve emojilerini özelleştirebilecekler. Aynı zamanda Facebook tarafından sunulacak olan bu gönderi formatlarına ve rozetlere de erişim sağlanabilecek. 

22 2

Facebook gruplar için gelecek olan tüm yeni özellikler

  • Facebook gruplarının yöneticileri, yeni özellikler ile beraber yeni üyeleri karşılayacak olan bir karşılama yazısı hazırlayabilecekler. 
  • Gruplardan yapılan paylaşımlar, ‘topluluk ödülleri’ yeni özellik ile beraber ön plana çıkarabilecek ve gruptaki etkileşimi de teşvik edecek. Paylaşımlara ‘Eğlenceli’ ve ‘Bilgilendirici’ gibi etiketler yerleştirilebilecek.
  • Yöneticiler, yapmış oldukları duyuruları ön plana çıkaran gönderiler arasında grup sayfasının en üstüne konumlandırılabilecek.
  • Facebook ve Messenger’da kullanılabilecek ‘Topluluk Sohbetleri’ adlı yeni bir özellik ile beraber grup yöneticileri ve yönetim ekibi birbiriyle konuşabilecekler. Bu sayede grup için karar daha toplu olarak alınabilecek. 

‘Alt gruplar’ özelliği test edilmeye başlandı

  • Facebook grup üyelerinin belirli konular hakkında detaylara yoğunlaşabilecekleri alt gruplar özelliği üzerinde de çalışmalar başladı. Alt gruplarda insanlar, belirli konular hakkında bölgelerine veya sevdiklerine herhangi bir durumda bir araya gelebilirler. 

Aylık abonelikle katılanlar alt gruplar oluşturulabilecek

  • Facebook’un ön plana çıkan yeni özelliklerinden biri de aylık belirli bir ücret karşılığında üye olunan alt gruplardır. Bu gruplara katılan üyeler, vermiş oldukları para karşılığında diğer üyelere göre daha farklı içeriklere görebilecek ve paylaşabilecekler. 
  • Grup yöneticileri, abone olan kişilerden gelen kazancı vergi ve komisyon kesilerek elde edebilecekler. 
  • Abonelik tabanlı olan alt grupların yanı sıra aynı zamanda Facebook grupları da bağış toplama özelliği ile açılabilecekler. 
  • Son olarak ise bu gruplar, gruba bağlı olan özel bir marka üzerinden alışveriş yapabilecekler. Bu da grubu finansal anlamda desteklemek için bir fırsat olabilir. 

Konu ile ilgili olarak elde edilenler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha detaylı bilgiler elde edilebilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir