Facebook, sahte haberlerin gruplarda paylaşılmasını önlemek için yeni bir özellik yayımlayacak.

Günümüzün en popüler uygulamalarından biri olan Facebook, Ukrayna’ya savaş ilan eden Rusya ile çatışıyor. Tabii şirket, ülkedeki tüm faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Ancak özellikle gruplar tarafından yayılan bir çok yalan haber hala gündemde. Bu nedenle platform, yeni bir grup hizmeti başlatacağını duyurdu.

Facebook Grupları yöneticilerin işini kolaylaştıracak

Günümüzde hemen herkesin kullandığı Facebook Grupları, yemek tarifleri paylaşmaktan spor sayfalarına kadar birçok kişinin ilgisini çekmeye başladı. Ancak bunlar arasında sağlık, siyaset ve orduya odaklanan gruplar var.

Facebook gönderilerine yorum kısıtlama özelliği geldi

Fakat şirket platformlardaki grupların görüşü ne olursa olsun, bu gruplarda kasıtlı veya kasıtsız yanlış bilgi paylaşım oranı çok yüksek olduğundan bunun önüne geçmek için adımlar atıyor. Şirket bir süredir üzerinde çalıştığı yeni bir denetim aracı sayesinde bu stokların önüne geçmek istiyor.

Bu yeni özellikle birlikte grup yöneticileri artık sistem veya üçüncü taraf yöneticileri olmayacak. Taraf, veri sorumluları tarafından keşfedilen yanlış bilgileri otomatik olarak reddetme fırsatına sahip olacaklar. Aslında Facebook, bu konuda PolitiFact, Reuters ve Associated Press gibi 80’den fazla kuruluşla işbirliği yaptığını söylüyor.

Aslına bakarsanız bu özelliğe yeni diyemeyiz. Pandemi sırasında da aşı karşıtı yorumların ve hastalıkla ilgili yalan haberlerin önüne geçmek için benzer bir özellik mevcuttu. Ancak Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından yapılan bir araştırma, bu özelliğin yetersiz olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğine karar verdi. Gönderi yanlış bilgilerle etiketlenmiş olsa bile yöneticiler paylaşımları kaldırabilecek. Dolayısıyla Facebook gruplarına yönelik bu yeni özellik, gönderileri otomatik olarak kaldırdığı için bu soruna da çözüm olacak.

Peki siz bu özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Facebook’un aldığı bu önlem yanlış haberlerle baş etmek için yeterli olacak mı?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir