Şu anda test ediliyor, ancak Facebook gelecekte tek bir profille birden fazla profil açabileceğinizi duyurdu. İşte özelliğin tüm detayları:

Facebook ve Instagram kürtajla ilgili bilgileri yayından kaldırıyor

Facebook, bazı kullanıcıların birden fazla profile sahip olmasına izin verecek. Şirket bugün yeni özelliği duyurdu ve Meta, rakiplerinden artan rekabetin ortasında kullanıcıları platformda kalmaya teşvik etmenin yeni yollarını aradığı için büyük bir değişime işaret ediyor.

Testin bir parçası olarak, bazı Facebook kullanıcıları orijinal hesaplarına bağlı dört adede kadar ek profil oluşturabilecek. Amaç, ek profillerin biri arkadaşlar için, biri iş arkadaşları için ve diğerleri farklı ilgi grupları ve etki alanları ile etkileşime girmek gibi farklı amaçlar için kullanılabilmesidir. Kullanıcıların hala bir hesabı olacak, ancak birkaç tıklamayla profiller arasında geçiş yapabilecekler.

Bir hesap ihlali tüm hesapları etkileyecek

Bir Leonard Lam sözcüsüne göre profiller Facebook politikalarına tabi olacak ve tek bir profil ihlali hesabı bir bütün olarak etkileyecek. Lam ayrıca özelliği şöyle tanımladı:

“İnsanların deneyimlerini ilgi alanlarına ve ilişkilere göre uyarlamalarına yardımcı olmak için insanların tek bir Facebook hesabına bağlı birden fazla profile sahip olmasının bir yolunu test ediyoruz. Facebook’u kullanan herkes kurallarımıza uymaya devam etmelidir.”

Lam, yedek profiller platform ilkelerini ihlal etmediği ve sayılar veya özel karakterler içermediği sürece, ek profiller oluşturan kullanıcıların görünen adlar için gerçek kimliklerini kullanmak zorunda kalmayacağını söylüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir