Popüler sosyal medya platformu olan Facebook, daha çok içerik üreticileri ve fenomenler için sunmuş olduğu canlı yayın esnasında ürün satarak para kazanmasını sağlayan Facebook canlı alışveriş özelliğini kapatma kararı aldı.

Dünyanın en aktif kullanıcıya sahip sosyal medya sistemi olan Facebook, birkaç yıl önce Canlı Alışveriş adlı bir özelliğini platformuna sunmuştu. Bu özellik ise içerik üreticileri için yeni bir para kazanma fırsatı olurken, daha çok fenomenler bu özellik ile canlı yayınlarda satış yapma olanağına sahip oluyorlardı. Daha çok Çin’de popüler olarak kullanılan bu yöntem diğer bölgelerde ise çok fazla ilgi görmedi. Facebook ise şimdi Canlı Alışveriş özelliği için kapatma kararı aldı. Yapılan açıklama ile özelliğin 1 Ekim 2022 tarihi itibariyle kullanılamayacağını açıkladı. Artık içerik üreticileri canlı yayınlarda ürün satışı gerçekleştiremeyecekler.

Facebook’ta lisanslı müziklerle kazanç dönemi başlıyor

Facebook canlı alışveriş özelliğini kapattı

4

İlk defa 2018 yılında gördüğümüz bu özellik, 2020 yılında birçok ülke için yayılmıştı. Ancak artık bu özelliği Facebook’ta görmeyeceğiz. Şirketin bu kararının Reels videolardan ötürü aldığı düşünülüyor. Geliştiriciler tarafından Reels özelliklerine odaklanılacak ve Instagram’daki Canlı Alışveriş özelliği ise aktif olmaya devam edecek. Facebook’un TikTok’taki özelliğe benzer olarak canlı alışveriş özelliğini sunduğu biliniyor.

Android için Facebook indir

iOS için Facebook indir

TikTok Shop olarak TikTok platformunda yer alan bu özellik ilk etapta Asya tarafında sonra ise Avrupa ve ABD’de aktif olmuştu. Ancak TikTok çok fazla ilgi görmedi ve bu özellik Avrupa ve ABD’den geri çekilmişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir