İçerik oluşturucular için Facebook’ta yeni dönem başlıyor. Music Revenue Sharing programıyla lisanslı müziklerden kazanç sağlanabilecek.

Facebook’ta lisanslı müzikleri kullanan içerik oluşturucular, bu içeriklerinden kazanç sağlayamıyordu. Ancak kullanıcı kaybı yaşamamak ve içerik oluşturucular için daha cazip platform yaratmak isteyen Facebook yeni bir program tanıttı. Music Revenue Sharing olarak adlandırılan yeni program, belirli şartlar dahilinde lisanslı müziklerin kullanılmasını sağlayacak.

Facebook Music Revenue Sharing
Music Revenue Sharing programı kütüphanesinden bir örnek.

Music Revenue Sharing programı ne işe yarayacak

Hafta başında resmi olarak duyurulan Music Revenue Sharing, videolarda kullanılan müziklerdeki lisans sorununu ortadan kaldıracak. Resmi blog sayfasında yer alan bilgilere göre Music Revenue Sharing programına dahil olmak isteyen kullanıcıların belirli şartları taşıması gerekiyor. Şartlar ise şöyle;

  • Videoların 60 saniyeden az olmaması gerekiyor.
  • Kullanılabilecek müzikler, Lisanslı müzik kitaplığından seçilecek. Desteklenmeyen şarkıların kullanılması halinde para kazanma seçeneği kapatılacak.

Gelir paylaşılacak

Music Revenue Sharing programındaki en kritik detaylardan birisi gelirin paylaşılacak olması. Şartları taşıyan ve lisanslı müzik kullanan içerik oluşturucular, bu içeriklerinin gelirinin yüzde 20’sini almaya hak kazanacak. Yüzde 80’lik bölüm ise (bilinmeyen oranlarla) Meta ve lisans sahiplerinin olacak.

Music Revenue Sharing programı ile birlikte müzik kitaplığını zengin hale getirmek isteyen Meta, programı ABD’de başlatmış durumda. İlerleyen dönemlerde hangi ülke ve bölgelerde destekleneceği ise bilinmiyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir