Bir dönemin en popüler uygulaması olan FaceApp, uygulaması kullanımı ve uygulamadan elde edilen yaşlanma resim paylaşımları da oldukça popüler bir hale geldi. Söz konusu bu uygulama aslında bir kaç yıl önce kullanıma sunuldu ve sunulduğu anda da oldukça popüler bir hal aldı. Uygulama özellikle yaşlandırma özelliğiyle popüler oldu. Aslında gençleştirme ve daha fazla özelik sunan bir uygulama olan FaceApp, kısa süre içerisinde popülerlik elde etti ve halen de kullanılmaya devam ediyor. Uygulamanın popüler olmasıyla birlikte FaceApp uygulaması güvenli midir ve Gizlilik sorunları var mıdır? sorularını akla getirmektedir.

FaceApp Gizlilik

İnternet üzerinde yapılan tüm işlemler de elbette ki risk vardır. Yüzde yüz güvenli olan bir şey maalesef ki bulunmuyor. Fakat şöyle de bir durum var ki günümüzde internet kullanmamak gibi bir durum söz konusu değildir. Ancak bu tür uygulamaları kullanırken dikkatli hareket ederek riskleri azaltmak mümkündür. Hem Android hem de iOS cihazınıza indirerek kullanabileceğiniz FaceApp uygulaması, çeşitli özellikleriyle popüler olmayı başardı. Uygulamayı indirirken sahte olan uygulamaları indirmemeye özen göstermeniz gerekir. Son zamanlarda FaceApp ile ilgili gizlilikle ilgili olarak uygulama insanların fotoğraflarını kendi bulut depolama sistemine depolamaktadır şeklinde söylentiler ortaya çıktı. Bunun izni siz uygulamayı daha ilk kurduğunuzda alınıyor. 

18 1594299773

FaceApp uygulamasının çıkış yerinin Rusya olması insanlar üzerindeki gizlilik endişelerini daha da artırıyor. Uygulamanın güvenliğiyle ilgili olarak bu durum söz konusu değildir. Sorun verilerinizin bilmediğiniz bir şirket tarafında kullanılması ihtimalidir.  Verilerinizin üçüncü şahıslar tarafından çalma ihtimali pek siz konus değildir. Üçüncü taraflara ilişkin alacağınız en iyi tedbir sahte uygulama yüklemediğinizden emin olmaktır.

FaceApp’i indirmeliyim?

FaceApp’ı indirip indirmemek tamamen size bağlıdır. Evet, gizlilik riskleri her uygulamada ve İnternet dünyasında olduğu gibi FaceApp uygulamasında da vardır. Ancak dediğimiz gibi bu gizlilik bilgilileri uygulama şirketinde yer alır, üçüncü taraf kişilere ilişkin gizlilik sorunu yoktur. Bu aşamada sahte uygulamalara karşın sizlerin dikkatli olması gerekir. Kullanımı son derece kolay olan FaceApp uygulaması, sosyal medya platformlarında paylaşmak üzere size çeşitli fotoğraflar hazırlamanızı sağlar. Uygulamayı indirmek için herhangi bir ücret ödemediğiniz gibi sunulan içeriklerden de faydalanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir