Nokia tarafından geliştirilen yeni bir model GeekBench’te görüldü. Suzume kod adı verildiği görülen yeni modelde, Nokia Android 12 işletim sistemini kullanıcılara sunulacak. 8 çekirdekli işlemcisi ile dikkat çeken yeni model için gündeme gelen son gelişmeler sonrasında telefonda yer alacak pek çok özellik sızdırmaya başlandı. 

Nokia Suzume özellikleri neler olacak?

Nokia’nın yeni modelinde 8 çekirdekli olarak görülen işlemcinin Samsung A10 modelinde kullanılan 14nm Exynos 7884 işlemci olması bekleniyor. 3 GB RAM’li yeni modelde, Nokia ile Samsung arasında özel bir iş ortaklığının kurulduğu öne sürülse de bu konuya dair şu ana kadar güçlü bir sızıntı ve kaynak paylaşılmadı. Ancak lansman sonrasında Samsung işlemcilerini kullanan daha fazla Nokia modelin piyasaya sunulması mümkün görünüyor.

Yeni modelin test sonuçlarına göre tek çekirdekli işlemci testlerinde 306, çok çekirdekli işlemci testlerinde ise 1000 puan alındığı görülüyor. Telefonda yer alan diğer özellikler ile ilgili şu ana kadar herhangi bir detay paylaşılmış değil. Ancak Samsung’un A10 gibi modellerinde yer verdiği bütçe işlemcileriyle piyasaya çıkacak olan Nokia’nın yeni bir şeyler denediğini söylemek mümkün. Ekonomik modelleriyle yeni seçenekler sunmak isteyen Nokia’nın Suzume kod adıyla geliştirdiği yeni model, giriş seviyesinde dikkat çekebilir.

Raporlarıyla gündeme gelen Nokia’nın yeni modelinin ne zaman piyasaya sunulacağı bilinmiyor. Ancak tanıtımda sadece tek bir modele yer verilmesi beklenmiyor. Beklentiler şirketin yeni bir seriyi başlatması.

Nokia Suzume Geekbench raporu ise şöyle;

Nokia Suzume


Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir