Her türlü ışık kaynağını elektrik enerjisini çeviren Exeger, Seri B yatırım turunda 16.1 milyon euro yatırım aldı. 

Işık kaynağını elektrik enerjisini çeviren Exeger, Seri B turda 1.634.845 hisse satışı gerçekleştirdi. Bu hisse satışı ile birlikte yeni ve mevcut kurumsal hissedarlar girişimden hisse aldı. Giovanni Fili tarafından kurulan Exeger, her türlü ışığı elektrik enerjisine dönüştürebilen eşi benzeri olmayan bir güneş pili teknolojisi olan Powerfoyle ürününü geliştirdi. İsveç merkezli Exeger, Powerfoyle ile mevcut ve yeni ürünlerini ışıktan gelen enerji ile destekleyerek küresel enerji ihtiyacını ve bazı çevresel sorunlarını ele almayı amaçlıyor. 

Exeger yatırım aldı

Exeger, herhangi bir elektronik cihaza sıkıntısız bir şekilde bağlanabildiği belirtiliyor. Üretimi Stockholm fabrikasında şirket tarafından gerçekleşen Powerfoyle, yeni patentli ürün nano malzemeden oluşuyor. 

Çevreci Girişim Olma Yolunda 

Derin teknoloji girişimi 2021 yılında güneş enerjisiyle çalışan cep telefonları, şarj cihazları ve pil paketleri geliştiren ve üreten Amsterdam çıkışlı Intivation BV şirketini satın aldı. Satın alma, Powerfoyle etrafındaki ekosistemi güçlendiren ve cihazlara daha fazla güç sağlamasına olanak tanıyan en uygun sistem çıktısını sağlayan önemli bir bileşeni güvence altına almayı amaç ediniyor. Invation 2003 yılında kuruldu. Güneş pillerinin güç çıkışını artıran tescilli SunBoost teknolojisi ile geliştiriyor. Cep telefonları, şarj cihazları, RC’ler veya tüketici elektroniğinde, saatler ve şarj yuvaları gibi aksesuarlarda, aydınlatma alanında ve kablosuz bağımsız sensörler ve vericiler gibi akıllı şebeke uygulamalarında önemli rol oynuyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir