Evden çalışma sırasında doğru bir planlama yapılmaması halinde verimliliğiniz düşebilir ve sağlığınızdan olabilirsiniz. İşte işlerinizi kolaylaştıracağınız 5 dijital öneri.

Evden çalışma yaygın hale gelmeye başladıkça evlerdeki çalışma ortamları da öne çıktı. İyi ve sağlık için uygun ortamda çalışmayanlar sağlıklarından kaybedebileceği gibi çalışma verimliliğini de kaybedebilir. Bu tür problemler yaşamamak adına verimliliğinizi arttıracak 8 dijital öneriye göz atabilirsiniz.

Zamanınızı Verimli Kullanın

Zamanın verimli kullanılması oldukça önemli. Bu nedenle çalışma zamanlarınızı önceden belirleyin ve bu süreler için çeşitli araçlar kullanarak o anlarda sadece işinize odaklanın.

Uygun Ekipmanlar Kullanın

Daha büyük ekranlar daha fazla detaya ve alana sahip olmasını sağlar. Bu nedenle çok sayıda dokuman ve sayfa ile çalışmanız gerekiyorsa büyük bir ekran almanız gerekir. Çok görev alanları ile işinizi kolaylaştıracak bu ekranlarda özel göz koruma teknolojileri ve ayarlanabilir yapıların da olması gerekir. Böylece hem en sağlıklı pozisyonda ekranı kullanabilir hem de işlerinizdeki verimliliğinizi arttırabilirsiniz. Son dönemlerde çok daha popüler hale gelen kavisli monitörler tercih edebileceğiniz en iyi seçenekler arasında.

Özel Çalışma Alanızı Kurun

Özel çalışma alanınızı kurmanız gerekir. Uygun bir sandalye, masa ile birlikte uzun süre rahat edecek şekilde çalışmanız gerekir. Bu nedenle evinizin uygun bir alanında çalışma alanınızı oluşturun. Çevrede dikkatinizi dağıtacak şeylere yer vermeyerek ışığı uygun bir şekilde alacak bir alanı belirleyin. Ayrıca masa düzenini de sağlamalısınız. Kabloları düzenleyerek de nizami bir alanda çalışmanız verimliliğinizi arttıracaktır.

Evden Çalışmada Verimliliğinizi Artırmak için 5 Dijital Öneri
Evden Çalışmada Verimliliğinizi Artırmak için 5 Dijital Öneri

Doğru Uygulamaları Kullanın

Onlarca açık sekme, uygulamalar ve ofis programlarının açık olduğu bir bilgisayarda sistemli ve düzenli çalışmanız pek mümkün değildir. Bu nedenle hangi uygulamalar ile çalışacağınızı belirleyerek tüm uygulamalarda kişisel ayarlamaları yapmalısınız. Not alabileceğiniz uygulamalar, düzenleme programları, çalışma süresini takip edebileceğiniz araçlar gibi tüm ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurarak önceden bir hazırlık yapın. Bu konuda farklı seçenekler söz konusu olduğu için kişisel tercihleriniz göre en iyi araçlarınızı hazırlayabilirsiniz.

Mavi Işığı Azaltın

Mavi ışık insan sağlığı için son derece zararlı olacağından dolayı gün boyunca mavi ışığa maruz kalmanız uygun olmayacaktır. Bu nedenle monitörlere uzun sürekli bakmanız gerektiği durumlara karşın mavi ışık filtresine sahip, göz koruma teknolojilerini kullanan ürünler kullanmaya çalışın.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir