Pandemi ile birlikte yayılan evden çalışma modelinin birçok güvenlik riski içerdiğini biliyor muydunuz? İşte bazı önlemler;

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisi alışkanlıklarımızı değiştirmeye devam ediyor. Bu dönemde ödev, uzaktan eğitim gibi kolaylıklar çok çabuk ortadan kalkacak gibi görünmüyor. Deregülasyona rağmen, hala işe dönmek istemeyen birçok kişi var.

Bunun yerine telekomünikasyon yoluyla işlerine devam etmeyi tercih ediyorlar. Bu şartları sağlamayan istifa etti ve hatta başka bir iş aramaya başladı. Ancak evden çalışmanın dezavantajları da yok değil. Bunlardan en önemlisi güvenliktir.

Evde çalışanlar için kritik güvenlik ipuçları

Evden çalışırken güvende kalmanın ve cihazlarınızı siber saldırılara karşı korumanın birkaç yolu vardır. Sizin için bir şeyler topladık.

2020 Siber Güvenlik Trendleri

VPN kullanmalısınız

Uzaktan çalışırken, kişisel ve iş verileriniz de dahil olmak üzere çevrimiçi iletişimlerinizi bir VPN ile şifreleyebilirsiniz. Kurumsal cihazınızda kurumsal bir VPN bile kullanabilirsiniz. Corporate VPN, uzaktaki çalışanların, fiziksel olarak ofisteymiş gibi dünyanın herhangi bir yerinden ofis ağına bağlanmasına olanak tanır.

Kişisel VPN uygulamasını kullanmak, üçüncü kişilerin çevrim içi iletişimlerinizi görmesini engelleyecektir. Havaalanları, kafeler, alışveriş merkezleri veya parklar gibi açık alanlarda bulunan ücretsiz, halka açık Wi-Fi ağlarına bağlandığınızda, ağ operatörleri çevrim içi etkinliklerinizi izler.

Ağ operatörlerinin yanı sıra siber saldırganlar da çevrim içi etkinliğinizi kolayca görebilir. Çevrim içi saldırganlar, gönderdiğiniz mesajları ve aldığınız e-postaların içeriğini okuyabilir veya değiştirebilir. Evdeyken her zaman evden çalışmak zorunda değilsiniz. VPN kafeler gibi yerlerde halka açık ağlara bağlanarak cihazınızın tüm internet trafiğini şifreleyebilirsiniz.

Antivirus kullanmalısınız

Evden çalışırken, ofiste aynı düzeyde siber güvenliğe sahip olmayabilirsiniz. Tıkladığınız bir bağlantıdan veya indirdiğiniz bir uygulamadan cihazınıza kötü amaçlı yazılım indirebilirsiniz. Virüsten koruma ve fidye yazılımı önleme gibi güvenlik yazılımları alarak, cihazlarınızı aşağıdaki kötü amaçlı yazılım türlerinden koruyabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir