Düzenli ve hijyenik bir evde yaşamak için mutlaka belirli periyotlarla temizlik yapılması gerekiyor. Ev temizliği yapmak sadece süpürmek ve toz almaktan ibaret değildir. En kısa sürede ve en az yorulacak şekilde ev temizliğini tamamlamak, herkesin ortak hayali! Bunun için bazı püf noktalara dikkat etmelisiniz. İşte o püf noktaları!

  • Temizlik yapmaya her zaman yukarıdan başlayın ve aşağıya doğru inin. Önce tavandan başlayarak avize ve benzeri eşyaların temizliğini yapmalısınız. Sonrasında duvarda asılı olan tablo, saat gibi eşyaları temizleyin. Kapıların silinmesinin de ardından zemin temizliği aşamasına geçebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde bir yandan temizlik yaparken diğer yandan evin yeniden tozlanmasının da önüne geçmiş olursunuz.
  • Banyo temizliğini en sona bırakmak da püf noktalardan biridir. Çünkü evin tüm bölümlerini temizlerken sürekli olarak banyoya girip çıkmanız gerekecek. Eğer önce banyodan başlarsanız temizlik bitene kadar banyonun yeniden kirlendiğini göreceksiniz. Bunu önlemek için de banyo temizliğini en sona bırakmalısınız.
  • Hangi temizlik malzemesini nerede kullanacağınızı bilmeniz, size ciddi bir zaman kazandırır. Çünkü kir ve lekeleri çıkarmak için uzun uğraşlar vermeniz gerekmez. Örneğin yağ lekelerinden kurtulmanın en kolay yolu yağ çözücü özellikte olan temizlik malzemelerini yüzeye sıkmaktır. Sonrasında hemen temizlemeye başlamayın. 5 -10 dakika bekletirseniz ovalamanıza gerek kalmadan lekelerin temizlendiğini fark edebilirsiniz. Güçlü temizlik malzemelerini kullanmaya özen gösterin.
  • Kötü kokularla da savaşmanız gerektiğini unutmayın. Özellikle çöp kutularında oluşan kötü kokuyu önlemenin en kolay yolu karbonat kullanmaktır. Bir peçete içerisine karbonat koyarak lastik ya da iple bağlayın. Bunu da çöp kutusunun içine koyun, kötü kokuyu emerek hapsettiğini fark edeceksiniz.
  • Tüm derinlemesine temizlik işini tek bir güne yığmak yerine her gün 15 dakika temizlik rutini oluşturabilirsiniz. Bu sayede izin gününüzün tamamını temizlik için ayırmak zorunda kalmazsınız. Çünkü her gün düzenli olarak küçük bir alanın temizliğini yapmış olacaksınız.
  • ●      Temizlik için profesyonellerden yardım alabilirsiniz. Ayrıca kaliteli ev temizliği hizmeti almak için de Armut.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Site üzerinden fiyat teklifi alma şansınız bulunuyor. Uygun fiyatlar arasından tercih yaparak evinizin profesyoneller tarafından temizlenmesini kolaylıkla sağlayabilirsiniz.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir