2022 yılında bir SPAC aracılığıyla 10.4 milyar dolarlık değerleme ile halka açılma planlarını iptal ettiğini bildiren ticaret platformu eToro, 3.5 milyar dolarlık bir değerleme ile 250 milyon dolarlık fon sağladı. Yatırım turuna ION Group, SoftBank Vision Fund 2 ve Velset Sea Ventures ile ismini açıklamayan birçok yatırımcı katıldı. 

Gerçekleşen yatırım eToro’nun SPAC işlemlerinin bir parçası olarak gerçekleşti. Şiket 2021 yılı şubat ayında Advance Investment Agreement anlaşmasını imzalamıştı. Bu demek oluyor ki kripto para şirketi eToro, AIA’yı SPAC’ın başarısız olması durumunda bir tür geri dönüş almak amacıyla satın almıştı. Şu an gerçekleşen durum da bunun göstergesidir.

Next Round Capital Partners’ın CEO’su Ken Smythe, TechCrunch’a bir AIA anlaşmasının, bir yatırımcının veya yatırımcıların, bazen indirimli olarak tahsis edilecek hisseler için önceden  bir ön ödeme yaptığı anlaşma olduğunu söyledi. Kripto borsası eToro’ya göre şirket, yatırımcılarla, anlaşmanın imzalanmasının ardından belli koşullara dayanarak yatırımın dönüştürüleceği konusunda bir anlaşmaya vardı. 

Şirket Mali Sonuçları Açıkladı

Şirket, 31 Aralık 2022’de sona eren mali sonuçları da açıkladı. Bilgilere göre şirket, 2021 yılında 1,2 milyar dolardan yıllık yüzde 47 düşüşle 2022’nin tamamı için neredeyse 631 milyon dolar gelir elde ederken rapor, eToro’nun 31 Aralık 2022 itibarıyla toplam 31,4 milyon kullanıcıya ve 2,8 milyon finanse edilen hesaba sahip olduğunu göstermektedir.  Bu sonuçlar da 2021’de 27 milyon kullanıcıya ve 2,4 milyon finanse edilen hesaba karşılık gelmektedir. 

eToro, 2021 yılı mart ayında Betsy Cohen destekli FinTech Acquisition Corp. V ile 10,4 milyar dolarlık bir antlaşma ile halka açılacağını duyurmuştu. Ardından 2022 yılı ocak ayında şirketin değeri yüzde 15’in üzerinde düşerek 8,8 milyar dolara indi.

eToro adlı şirket kullanıcıların para birimleri, endeksler, kripto varlıkları ve hisse senetleri ticareti yapmasına olanak tanıyan bir yatırım ağı olarak çalışmaktadır. Borsa şirketi, geçtiğimiz 2022 yılı Ağustos ayında yatırım uygulaması olan Gatsby’yi 50 milyon dolara satın almıştı.

Selçuk Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun. İmza İnternet Teknolojilerinde Dijital Çırak eğitimi aldı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir