Cooler Master, Computex 2024 etkinliğinde kapsamında tanıttığı yeni bilgisayar kasalarıyla büyük bir heyecan yarattı. Bu kasalar, bilim kurgu filmlerinden fırlamış gibi duruyor ve fiyat etiketleriyle de dudak uçuklatıyor.

Shark X
Shark X

Cooler Master Shark X ve Sneaker X’in Özellikleri

Cooler Master’ın Shark X bilgisayar kasası, bir köpekbalığını andırıyor ve tam 90 santimetre. Shark X, sadece dış görünümüyle değil, donanım özellikleri ile de ilgi odağı oldu.

Donanım özellikleri olarak; Intel Core i9-14900KF işlemci, MSI Gaming GeForce RTX 4070 Ti ekran kartı, 32GB DDR5-5600 RAM ve 1TB M.2 PCIe 4.0 SSD sunuyor. Soğutmayı Cooler Master MasterLiquid 120 ATMOS sıvı soğutucu hallediyor. Bu bilgisayar kasası tam 7 bin dolar. Yani 226 bin Türk Lirası.

Shark X’in yanında, Sneaker X modeli de ilgi odağı oldu. Sneaker meraklılarına özel olarak tasarlanan bu kasa, özel panelleri, çıkartmaları ve süspansiyon yayları ile dikkatleri çekti. Sneaker X, ITX anakartları desteklerken Nvidia GeForce RTX 4090 GPU ile geliyor. Soğutma sistemi ise Cooler Master PL360 FLUX 360mm AIO sıvı soğutucu tarafından sağlanmış vaziyette.

Bu modelin fiyatı 3500 dolar (113 bin Türk Lirası).  Cooler Master’ın bu iki bilgisayar kasası modeli, CES 2023’te de gösterilmişti, ancak bu yılki Computex’te daha da geliştirilmiş halleriyle sahne aldılar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir