Yeni yılın ilk zamanlarında Ethereum kripto para fiyatları 3.800 dolar civarında dolaşıyordu. Fakat Ethereum fiyatları o zamandan bu yana hızlı bir şekilde düşerek %22 oranında kayıp yaşadı. Söz konusu bu fiyat 3.000 dolara kadar gerilerken bu da madencilerin kart oranlarını olumsuz bir şekilde etkiledi. 

Şiddet olayları yapay zekayla önceden tahmin edilecek

Geçtiğimiz Kasım ayının ilk günlerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar çıkan Ethereum, 4.800 dolara kadar çıkmıştı. Değerin %38 oranına kadar gerilemesi ise sadece iki ay aldı. Bunun yanı sıra, tatil sezonunda kripto para birimi ve Forex piyasalarının geleneksel bir şekilde yavaş halde seyrettiğini de belirtmek gerekir. Şu an için GPU madencileri kar elde etmek için çok daha zor bir süreç geçirmek zorunda kalacaklar. Kripto paranın değerlemesi %22’ye kadar düşerken, mevcut kazançlar 1 Ocak 2021’den bu yana en düşük seviyede seyrediyor.

1 7

Madenciler 10 Ocak itibarıyla MH/s başına yaklaşık olarak 0.0468 USD kazanma imkanına sahipler. Kasım ayı içerisinde söz konusu bu kazançlar MH/s başına 0.0818 USD ile bunun neredeyse iki katı olarak değerlendiriliyordu. LHR ekran kartlarda ise bu oranlar daha da alt seviyedeydiler. Kriptom para fiyatlarının ve madencilik karlılık oranının bir sonra gelen adımında nereye gideceğini tahmin etmek ise imkansızdır. Bu eğilimin devam etmesi halinde, oyun pazarındaki GPU stokları ve fiyatları da durumlardan olumlu bir şekilde etkilenebilir. Maalesef çip sorunu halen çözülmüş değil, fakat yine de bazen oyuncular için olumlu şeyler de yaşanıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir