Denuvo gibi DRM koruma çözümleri ve Intel’in yeni nesil Alder Lake CPU’ları arasında uyum ile ilgili çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir. 

Intel kısa bir süre önce 12.nesil Alder Lake işlemci için bir geliştirici kılavuzu sundu. Söz konusu bu kılavuz, geliştiricilerin oyunlarını yeni nesil bir hibrit işlemciler adına optimize etmeyi daha kolay hale getiriyor. Bir diğer açıdan ise yeni nesil CPU’lar ve oyunlar arasında çeşitli uyum sorunları yaşanabilir. Gamer’sGospel Denuvo gibi DRM çözümlerinin Alder Lake’in hibrit tasarımlara destek vermek adına çeşitli güncellemeler alması gerektiği belirtiliyor. Oyuncular, oyunlarda daha iyi bir şekilde performans sağlamak için genellikle daha yeni ve güçlü bir işlemci tercih ederler. Fakat Alder Lake yongalarda tak çalıştır yöntemi yeterli gelmeyebilir ve DRM geliştiricilerinin özel ilgi göstermesi gerekebilir. 

Intel, Alder Lake serisinde sağlayıcı söz konusu koruma adına özel bir güncelleme hazırlamadığı sürece DRM çözümleri ile beraber çeşitli uyumluluk sorunları yaşanacağına bir belge ile onay verdi. Sonuç olarak ise DRM’yi oyunlarında kullanan oyun geliştiricilerinin de aynı işlemleri yapması gerekebilir. Konuyla ilgili olarak açıklama ise şu şekildedir;

5 8

“Mevcut veya yaklaşmakta olan oyununuz bir DRM ara yazılımı kullanıyorsa, ara katman yazılımı sağlayıcısıyla iletişim kurmak ve genel olarak hibrit mimarileri ve özellikle de yakında çıkacak olan Intel ADL platformunu desteklediğini doğrulamak isteyebilirsiniz. Modern DRM algoritmalarının doğası gereği, CPU algılamayı kullanmalı ve yaklaşmakta olan hibrit platformlarla uyumlu olmalı. Intel, çözümlerinin yeni platformları desteklediğinden emin olmak için Denuvo* gibi önde gelen DRM sağlayıcılarıyla birlikte çalışıyor.”

Her biri olmasa da AAA oyunlarının pek çoğu, korsanlığa karşı savunma yapmak adına bir DRM korumasına sahiptir. Mavi ekip özellikle de Denuvo algoritmasından söz etti, ancak VMProtect veya SecuROM gibi diğer koruma işlemleri için de muhtemel olarak yeni bir güncelleme alacak. Aynı zamanda Assassin’s Creed Origins gibi bazı oyunlar içinde birden fazla koruma katmanı vardır. Bunlar içinde birden fazla güncelleme gerekebilir. Söz konusu bu yeni nesil oyunlar için büyük sorunlar olmayabilir zira bu geliştiriciler yüksek ihtimalle Alde Lake için yeni güncellemeler sunulabilir. En büyük sorun ise herhangi bir güncelleme sunulma ihtimali düşük olarak görülse de eski oyunlarda pek çok sorun ortaya çıkabilir. Bu da oyunların Alder Lake yongalarda çalışmama ihtimali olduğu anlamında gelir. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha verimli bilgilerin elde edilmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir