Artık dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan TikTok, ABD’de yine sıkıntılı bir dönemden geçtiği söyleniyor. ABD Temsilciler Meclisi’ne sunulan bir yasa tasarısına göre, TikTok’un satılmasını ve satışın gerçekleşmemesi durumunda da ABD’de yasaklanmasını öneriyor duruma geldi. ABD Başkanı Joe Biden, bu tasarının yasalaşması halinde kendisinin de yasaya imza atacağını söylemişti. The Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre, geçtiğimiz senenin sonunda görevinden ayrılan eski Activision Blizzard CEO’su Bobby Kotick, TikTok’u satın almak istediğini belirtti.

Kotick’in bu düşüncesini geçtiğimiz hafta katıldığı bir konferans yemeğinde OpenAI CEO’su Sam Altman ve diğer potansiyel ortaklara açtığı düşünülüyor. ByteDance’in kurucusu olan Zhang Yiming’le de konuyla ilgili olarak temasa geçildiği haberde verilen bilgiler arasında yer almakta. TikTok platformunun satış bedelinin yüz milyarlarca dolar olacağı söyleniyor.

Artık dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olan TikTok, ABD’de yine sıkıntılı bir dönemden geçtiği söyleniyor.

Bobby Kotick, 30 yıldan uzun süre boyunca yönettiği Activision şirketinde pek de iyi şekilde ayrılmadığı göze çarpıyor. 2021 yılında açılan ve geçtiğimiz yıl karara bağlanan bir davada Activision’ın Kotick yönetimi altında cinsel tacizi ve cinsiyet ayrımcılığını teşvik ettiği duyulmuştu. Kısa bir süre sonra The Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir haberde Kotick’in uzun yıllar boyunca suistimal ve saldırı iddialarından haberdar olduğu fakat bunları gerektiği şekilde yönetim kuruluna bildirmediği ifade ediliyordu. O dönemde Kotick’le ilgili taciz suçlamaları da gündemde yer etmiş, Activision Blizzard ise tüm iddiaların asılsız olduğunu dile getirmişti. 

Bu haberlerin ortaya çıkmasının ardından Activsion Blizzard çalışanları ayaklanmış ve Kotick’in istifa etmesini istiyordu. Ancak bu gerçekleşmemişti ve Kotick, Activision Blizzard’ın Microsoft tarafından satın alınma sürecinin tamamlanmasına kadar görevine devam etmişti.

TikTok, Donald Trump’tan destek alıyor

TikTok platformu, ABD Temsilciler Meclisi tarafından gündeme getirilen yasa tasarısına karşı direnme gösteriyor. Bu direnişin ise nasıl sonuç vereceği belirsizliğini korurken, eskiden TikTok’a benzer şekilde baskı uygulayan eski ABD Başkanı Donald Trump’ın da artık TikTok’un yanında yer alması dikkat topluyor. Ancak Trump’ın da üye olduğu Cumhuriyetçi Parti üyelerinin yasa tasarısını desteklediğini belirtirsek yararlı olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir