Eski Apple Inc çalışanları tarafından kurulan bir girişim olan Humane Inc, çarşamba günü 100 milyon dolar topladığını ve ilk ürünlerini bu baharda piyasaya süreceğini açıkladı.

Çarşamba günü yapılan bağış toplama duyurusunun bir parçası olarak şirket, Humane’in bulut hizmetlerini güçlendirmek için SK Networks ve Microsoft Corp. ile birlikte çalışacağını söyledi. Aynı zamanda şirket, AI teknolojisini yeni girişim cihazına entegre etmek için OpenAI ile de ortaklık kuracak.

Humane Inc yapay zekayı tüketiciye sunmaya hazırlanıyor

2018 yılında Bethany Bongiorno ve Imran Chaudhri tarafından kurulan Humane Şirketi, yapay zekayı bir tüketici cihazına dahil eden bir ürünü bu baharda piyasaya sürmeyi planlıyor. Şirket ne satmayı planladığını açıklamadı. Yayınlanan bilgiler, Humane’in, kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği bir ekranı yansıtabilen giyilebilir bir cihaz oluşturmayı planladığını gösteriyor. Yalnızca “yapay zeka için sıfırdan inşa edilmiş bir yazılım bulut hizmetleri platformu ve tüketici cihazı” olduğu açıklanmıştı. 

Bayan Bongiorno bir röportajda, “Yapay zeka, günlük hayatımızın birçok yönü üzerinde dönüştürücü bir etkiye sahip olabilir, ancak bunu yapmak için büyük miktarda veri gerektiriyor, özellikle tüketici düzeyinde, henüz emekleme aşamasında ve uzun bir yolculuğun başlangıcındayız” dedi. “Yeni bir çağ için etkili bir şekilde cihazlar ve platformlar oluşturuyoruz, bu da devam eden bir geliştirme ve yeniden geliştirme süreci anlamına geliyor” diye de ekledi. Bay Chaudhri ve Bayan Bongiorno, geliştirmeyi planladıkları ürün hakkında şimdiye kadar ketum davransalar da, açık ve işbirlikçi bir şirket kültürü yaratmayı umduklarını söylediler. Bay Chaudhri, “Tartışmaya ve tartışmaya izin veren bu tür bir ortamı ne kadar çok yaratırsak, ürün o kadar iyi olacaktır” dedi.

Karı koca kurucu ortaklar, uzun süredir Apple yöneticileriydi. Bay Chaudhri, Apple cihazlarının kullanıcı deneyimlerine odaklanan, Apple’ın insan arayüzü ekibinin eski tasarım direktörüydü. Bayan Bongiorno ise, Apple’ın işletim sisteminin direktörüydü.

Humane, daha önce toplam 130 milyon dolarlık iki tur finansman toplamıştı. 100 milyon dolarlık tur, Kindred Ventures tarafından yönetildi ve diğerlerinin yanı sıra Microsoft’un da katılımını içeriyordu. Humane’in ilk yatırımcılarından biri olan OpenAI CEO’su Sam Altman da yeni tura katılmıştı. 

Şirket bugüne kadar mevcut ve önceki yatırımcılardan 241 milyon dolar topladı. İş gücü ise buna paralel olarak daha da büyüdü ve tam olarak 200 çalışana ulaştı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir