Teknoloji lideri Epson, akıllı gözlükleri ile iş süreçlerinin uzaktan gerçekleşmesinde etkili olurken aynı zamanda ‘metaverse’ yani sanal evrenin teknolojik alt yapğısı için zemin hazırlanıyor. Şimdiden ise Epson’un akıllı gözlükleri müzelerde, ameliyathanelerde ve sinemalarda da kullanılabiliyor. 

Şu an için hayatımıza çok daha yeni girmiş olan ve gelecek yıllarda mutlaka deneyimle imkanı bulabileceğimiz metaverse yani ‘sanal ya da kurgusal evren’ için şimdiden çalışma yapılmaya başlandı. Bu noktada gerçek yaşamda yapılabilecek her bir aktivite, Artırılmış Gerçeklik (AR) ve Sanal Gerçeklik (VR) gözlükleriyle birleştirilerek geliştiriliyor. Son 10 yıl içerisinde, yapay zeka tabanlı olan yazılımlar, giyilebilir teknoloji ürünleri ve ofisleri evlere getirecek mobil teknolojiler hızla gelişiyor. Global teknoloji lideri olarak anılan Epson da bu alanda en doğru çözümleri sunan şirketlerden biri olarak görev yapıyor. Baskı makineleri, tarayıcılar, projeksiyon cihazları ve yazılımlarının yanı sıra robotik teknolojiler, yapay zekâ tabanlı giyilebilir cihazlarla çözümler sunuyor. Epson, AR teknoloji altyapısı ile VR gözlüklerini geliştirirken öncelikle kullanıcı dostu ve sürdürülebilir özellikte ürünler tasarlayıp geliştiriyor.

21 1
The audience in the theater watching a play. The audience in the hall: adults and children.; Shutterstock ID 714954337; オーダー番号(必須): –

Epson Görüntüleme Ürünleri Yöneticisi Mustafa Akmaz metaverse konusundaki çalışmalar için şöyle konuşuyor: “Bilim-kurgu filmlerindeki teknolojilerin gerçek olacağına inandık. Çünkü bilim-kurgu yerine insanların gelecek öngörüsü olduğunu düşündük. Örneğin ilk cep telefonu fikri “Uzay Yolu” filminden esinlenildi. Metaverse’in de hayatımızın bir parçası olacağına inanıyorum. Yani online alışverişin bu kadar artacağını kim bilebilirdi ama oldu, şimdi sıra online alışveriş sistemini metaverse’e taşımak yani uzaktan alışveriş yaparken aslında oradaymış gibi ürünleri sanal bir ortamda inceleyebileceğiz hatta deneyebileceğiz bile. Bu deneyimi merak edenlere önerim ‘’Valerian ve Bin Gezegen İmparatorluğu’’ filmini izlemeleri. Oradaki sanal pazar buna en güzel örnektir. Diğer bir kullanım alanı gerçek yaşamın bir yansıması yani günlük hayatımızı bir Avatar ile sanal evrene taşımak. Sanal gerçeklik oyunları olsa da şimdilik buna dair bilgilerimiz bilim kurgudan öteye geçemedi ama bir gün insanların zamanlarını (eğlence ve sanat gibi) burada geçirebileceğini düşünüyoruz. Yaşamın tamamen ‘sanal evren’ olarak tasarlanması ise şimdilik uzak görünse de ‘Avatar’ bize ilham veriyor. Epson olarak biz de akıllı gözlüklerimizle bu evrenin kapılarını aralamaya çalışıyoruz.”

Google, Android’e deprem uyarısı sistemi getirdi

Gözlük dev bir monitör oldu

Epson, ilk Moverio akıllı gözlüklerinden on yıl sonra dördüncü nesil, binoküler, şeffaf Si-OLED teknoloji tabanlı artırılmış gerçeklik akıllı gözlüklerini çok yakın bir tarih içerisinde duyurdu. Epson’un Moverio BT-40 modeli, USB Type-C bağlantısına sahip olarak geliyor. Bu da akıllı cep telefonlar, tabletler ve dizüstü olan bilgisayarlar gibi çeşitli uyumlu cihazlara bağlanabilmesini ifade ediyor. Kişisel kullanım için ekstra bir monitöre ve projeksiyona benzer bir şekilde veya genişletilmiş bir ekran ekran olarak kullanılabilir. Yüksek çözünürlüklü olan ekran daha canlı renklerle geliyor. Moverio BT-40, gizliliğin ve konforun önemli olduğu kamuya açık alanlarda çalışan kullanıcılar için ideal olan, sadece kullanıcı tarafından görülebilen geniş ve son derece yüksek çözünürlüklü olan ekran avantajına sahiptir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir