Facebook’un olmasa da artık Facebook yan güncel adıyla Meta ile özelleştirilen metaverse özelinde Epic Games büyük bir yatırım aldı. Facebook ya da çatı şirket temelli yeni adıyla Meta, geçtiğimiz yılın sonunda metaverse konusunda büyük bir gösterim yaptı. Hatırlatmak gerekirse direk olarak “gerçeklikten kaçış” olarak nitelendirilen metaverse, Meta’nın kurmak istediği bir sanal dünya olarak ses getirdi.

15

Bilim kurgu filmlerinde sık sık ön plana çıkan sanal dünya konseptini “Horizon (İş, oyun ve eğlence için farklı sürümleri var)” adı verilen metaverse dünyasına öze bir sosyal ağ ile birleştirilen Meta, dijital avatarlar ile etkileşime gerçeklik merkezli oldukça heyecanlı bir gelecek hayali oluşturuyor. Metaverse’i yalnızca eğlence amaçlı değil aynı zamanda çalışma hayatı (Sanal karakterler ile istenilen her yerde toplantı vb.) için de kullanmayı düşünen Meta, süreç içerisinde çalışmalarına devam ediyor. İşte söz konusu bu alana büyük önem veren isimler arasında yer alan Epic Games, bugün Sony ve KIRKBI’den toplamda 2 milyar dolar kadar yatırım aldıklarını dile getirdi. 

Bu yatırımın arkadaşın firmanın metaverse konusundaki gelecek çalışmaları bulunuyor. Epic Games’e daha önce de yatırımda bulunan Sony, bu gelecek alanının dışında kesinlikle kalmak istemiyor gibi bir izlenim bırakıyor. Kaçıranlar için belirtmek gerekirse geçtiğimiz günler içerisinde Epic Games ve LEGO firmaları metaverse özelinde bir ortaklık gerçekleştirmişti. Tekrar belirtmek gerekirse Epic CEO’su CEO Tim Sweeney, ortaklık için yapmış olduğu açıklamada “Metaverse içerisinde çocuklar ve aileler için yapılmış eğlenceli bir alan oluşturmak için bir araya gelmekten heyecan duyuyoruz.” dedi.

Epic Games ve LEGO şu an için halen bu süreç içerisinde çok fazla da detay sunmuyor. Fakat metaverse içerisinde spesifik olarak çocuklara özel, çocukları koruyacak bir alan gerçekten de önemli gözüküyor. Bu alanın yetkililer tarafından oldukça sıkı bir şekilde denetleneceği düşünülürken, ikilinin bu konu ile ilgili olarak yalnız olmadığını da belirtmek gerekir. 

Samsung Galaxy Watch 5 Pro daha büyük bataryayla gelecek


Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir