Dünyaca ünlü oyun geliştiricisi Epic Games, yeni Fortnite sezonunun ilk haftasından itibaren Ukrayna’ya kar bağışlayacağını duyurdu.

Rusya, 24 Şubat’tan itibaren Ukrayna’ya askeri operasyonlar başlattı. Ukrayna’nın işgali sırasında birçok ülke, kurum ve kuruluş Rusya’ya çeşitli yaptırımlar uygulamaya başladı. Ayrıca Ukrayna halkına da destek gitti. Binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan bu savaş, işgal altındaki Ukrayna halkını çok zor durumda bırakmıştır. Kumar sektörü devi Epic Games de Ukrayna için müdahalede bulundu.

Tüm Fortnite gelirleri iki haftalığına Ukrayna’ya bağışlanacak

Epic Games, Fortnite oyun gelirlerini savaştan etkilenenlere bağışlayacağını duyurdu. 20 Mart – 3 Nisan tarihleri ​​arasında satın alınan oyunlara bağışlanacak.

Epic Games’ten örnek hareket

Şirket yapılacak bağışların sağlık, gıda, temiz su, temel ihtiyaçlar ve barınma gibi birçok insani konuyu kapsayacağını söyledi. Direct Relief, UNICEF (Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu), Dünya Gıda Programı (Birleşmiş Milletler Gıda Programı) ve UNHCR (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) gibi desteklediği yardım kuruluşlarından bahsetti. Desteklediği yardım kuruluşlarının listesinin önümüzdeki günlerde artacağını söyledi.

Hibeler; Abonelikler, Savaş Biletleri ve oyun içi kozmetikler gibi gerçek parayla yapılan birçok oyun içi satın alma işlemini kapsayacak. Epic Games, açıklamalarında listelenen hayır kurumlarının satın alınmak üzere seçilmeyeceğini de söyledi. Şirket, yaptığı tanıtımda, Microsoft Fortnite’ın satıldığı tüm ülkelerde aynı tarihlerdeki tüm oyun içi içerik satın alımlarından katkı sağlayacağını duyurdu.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir