Epic Games, blok zinciri teknolojisi veya Steam’den NFT’ler içeren oyunları yasaklayan rakibi Valve’in aksine, “kripto para birimini veya blok zinciri tabanlı varlıkları destekleyen oyunlara açık” olduğunu söyledi.

NFT içeren oyunlara izin verilmesi konusunda bazı sınırlamalar olacağını belirten şirket yetkilileri “yeni alanda” “erken geliştiriciler” ile çalışmaya istekli olduğunu söyledi.

Şirket yaptığı açıklamada, oyunların finansal yasalara uyması, blok zincirinin nasıl kullanıldığını netleştirmesi ve uygun yaş derecelendirmelerine sahip olması gerektiğini, ayrıca geliştiricilerin kripto kabul etmek için Epic’in ödeme hizmetini kullanamayacaklarını söyledi.

Epic Games CEO’su Tim Sweeney Apple hakkında açıklama yaptı

Konuyla ilgili açıklama yapan Epic Games CEO’su Tim Sweeney, şirketin NFT’lere dokunmakla ilgilenmediğini, ancak bu ifadenin artık yalnızca kendi oyunları için geçerli olduğunu söyledi. Epic Games, oyunlarında blockchain teknolojisini nasıl kullanmayı planladıklarını anlamak için geliştiricilerle birlikte çalışırken kuralları netleştireceğini de dile getirdi. Sweeney, bu konu hakkındaki düşüncelerini sosyal medyadan şu açıklamayla dile getirdi “Epic Games Store, ilgili yasalara uymaları, şartlarını açıklamaları ve uygun bir grup tarafından yaş derecelendirilmeleri koşuluyla blok zinciri teknolojisinden yararlanan oyunları memnuniyetle karşılayacaktır. Epic, oyunlarında kripto kullanmasa da, teknoloji ve finans alanlarındaki yenilikleri memnuniyetle karşılıyoruz.

Bir teknoloji olarak blok zinciri, veritabanının kapasitesini genişletmek için donanıma yatırımı teşvik eden merkezi olmayan bir iş modeline sahip dağıtılmış bir işlem veritabanıdır. Bunun, belirli bir kullanımın başarılı veya başarısız olup olmadığına bakılmaksızın faydası vardır.”

Steam’in yasakladığı oyunlara izin vermenin Epic Games için iyi bir rekabet kozu olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bir süredir stratejileriyle dikkatleri üzerine çeken şirket elini daha da güçlendirmek istiyor gibi görünüyor.

Epic Games yetkilileri bu hamlesiyle oyun mağazasını PC oyun alanında önemli bir oyuncu haline getirmek için büyük bahisler yapmaya istekli olduğunu zaten gösterdi. Bu hamlenin de  bazı oyuncuları veya geliştiricileri kendi tarafına çekmek için güçlü bir yol olduğu aşikar. Bazı NFT hayranları, Steam hakkındaki haberin ardından hemen Epic Games’e yönelmeye başladı bile. Geliştiricilerin ürünlerine NFT’leri entegre etmelerine yardımcı olan bir şirket olan Enjin (oyunlarının Steam’den kaldırılması hakkında tweet atan SpacePirate dahil) sosyal medyada Tim Sweeney’i etiketleyerek konuşmak istediğini dile getirdi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir