iPhone SE 3’ün piyasaya sunulmasına az bir süre kaldı. Yeni modelin, piyasaya sunulacak en ucuz iPhone modeli olması bekleniyor.

Apple hakkında son dönemlerde gündeme gelen haberlerde iPhone SE 3 için güçlü kaynaklardan sızıntılar yapıldı. Bu sızıntılarda iPhone SE 3 modelinin geleceği net bir şekilde açıklanırken yeni bir rapor daha gündeme geldi. Tayvanlı araştırma firması TrendForce’un raporuna göre, iPhone SE serisinin 3. nesli piyasaya sunulacak.

iPhone SE 3 ne zaman çıkış yapacak?

Rapora göre yeni telefonun piyasaya çıkış tarihi 2022’in ilk çeyreği. Bu bakımdan iPhone 13 serisiyle yakalanan popülerlik, 2022 yılında bir de en ucuz iPhone modeliyle desteklenecek. Böylece dünya genelinde iPhone satışlarının çok daha artması bekleniyor. Raporda, yeni telefonun bazı özelliklerine de değinildi. Buna göre iPhone SE 3 5G desteğine de sahip olacak. Böylece orta sınıf telefon 5G modelleri arasında ön plana çıkacak olan iPhone SE 3, bu sınıfın en iddialı seçeneklerinden birisi olacak.

Kaynakta yer alan bir diğer detay ise üretim planları. Şirketin 2022 yılında iPhone SE 3 için 25 milyon ile 30 milyon adet üretim planladığı da belirtildi. Bu bakımdan 2022 yılında yeni amiral gemilerine kadar şirket iPhone 13 ve iPhone SE 3 ile iyi bir satış hedeflediği görülebiliyor. Yeni modellerde 5G desteğinin yanı sıra A14 Bionic çiplere yer verilmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir