Akıllı cihazınızı dil öğrenme konusunda daha verimli hale getirmeniz amacıyla birbirinden farklı dil öğrenme uygulamaları vardır. Bunlar arasında son zamanlarda en dikkat çekenler ise Arapça dil öğrenme uygulamaları. Şöyle ki son yıllarda bildiğimiz üzere ülkemize çok ciddi bir Suriyeli vatandaş girişi gerçekleşti. Yıllar içerisinde onları kendi sorunlarını anlatacak kadar Türkçe öğrenmiş olsa da ülkede Arapça konuşabilen kişi sayısının da oldukça az olduğu fark edildi. Bunun üzerine geliştirici şirketler harekete geçerek Arapça konuşmanıza yardımcım olacak uygulamalar üzerinde çalışmaya başladılar. 

Hem alfabetik açıdan hem de rakamlar sebebiyle Türkçe’den çok daha farklı bir dil yapısına sahip olan Arapça günümüz koşullarında çok önemli bir dil haline geldi. Mobil cihazınızı Arapça öğrenmek konusunda daha verimli hale getirmek için yazımızda hazırladığımız Arapça öğrenmenize yardımcı olacak uygulamalardan faydalanabilirsiniz. Uygulamaların sunduğu hizmet Arapça konuşmak konusunda temel bir seviye kazanmanıza yardımcı olacaktır. Yeni bir dil öğrenmek, kendinizi geliştirmek ve bu konuda da akıllı cihazınızı kullanmak için uygulama mağazanızı ziyaret etmek yeterli olacaktır. 

Memrise Uygulaması

Akıllı cep telefonlara ya da tabletlere uygulama mağazası üzerinden indirilen en çok dil öğrenme uygulamalarından biri olarak karşımıza çıkan Memrise, Türkçe bilenler için Arapça dersleri veren oldukça öğretici bir dil öğrenme uygulamasıdır. Öğrenmek istediğiniz dil seçeneğini belirleyerek içerikleri oyun oynar gibi değerlendirecek ve sürükleyici bir öğrenme süreci içerisinde yer alacaksınız. 

Mondly Uygulaması

4 1 3

Arapça öğrenmek için tercih edeceğiniz uygulamalardan bir diğer ise Mondly’dir. Uygulamayı ücretsiz olarak akıllı cihazlarınıza indirdikten sonra kullanım esnasında bazı bölümler için ücret isteniyor olsa da ücretsiz olarak sunulan dersleri alarak temel düzeyde Arapça öğrenmeniz .mümkün olacak. Hem kullanımı kolay hem de sunduğu seçenekler ile tatmin edici içeriklere sahip olan Mondly ile kendinizi geliştirmeniz mümkündür. 

Quizlet Uygulaması

Quizlet uygulaması kullanıcılara dil öğretme aşamasında diğer uygulamalardan biraz daha farklı olarak görselleri ve ses efektlerini daha fazla kullanmayı tercih ediyor. Şöyle ki mesela uygulama içerisinde çiçek kelimesinin Arapçasını öğrenmek istediğiniz hem çiçek fotoğrafı görecek hem de çiçek kelimesinin telaffuzunu duyacaksınız. Bu şekilde öğrenme yetilerinin daha kuvvetli olduğunu gösteriyor.

Dil Öğrenme Kılavuzu Uygulaması

2 1 23

Arapça bilginizi temel seviyeye çıkarmak için tercih edeceğiniz uygulamalardan bir diğeri ise Dil Öğrenme Kılavuzu Uygulaması. Kullanımı kolay ve sunduğu içerikler ile kusursuz bir deneyim sağlayan bu kaliteli uygulama sayesinde dil öğrenme becerilerinizi artıracaksınız. Uygulamanın bir diğer güzel özelliği ise internet bağlantınız olmadan da 800’den fazla ifadeyi öğrenebilirsiniz. 

busuu Uygulaması

Farklı diller öğrenmek amacıyla geliştirilen uygulamaların bir çoğunda hem yazma hem de okuma özelliği yer alıyor. Yabancı dil öğrenimi esnasında sadece yazmak değil aynı zamanda bazı derslerde öğrendiğiniz kelimeleri telaffuz etmeniz de isteniyor. Arapça bilginizi artırmak adına geliştirilen busuu Uygulaması ile akıllı cihazınızı bu konu hakkında çok daha verimli kullanacak ve bilgi düzeyinizi artıracaksınız.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir