Hızla gelişmekte ev aletleri teknolojisi, herhangi bir konuda çalışmamızı kolaylaştırmaya başlıyor. Akıllı robotlu süpürgeler, sevmediğimiz ve bizi fiziksel olarak yorabilen ev temizliği için oldukça kullanışlıdır. Son yıllarda robotik elektrikli süpürgelerin popülaritesi, onları en popüler ev aletlerinden biri haline getirdi. Birçok marka ve model robotik elektrikli süpürge bugün piyasada yerini alıyor.

TCL Sweeva robot süpürge modelini tanıttı

Bazıları teknolojik olarak gelişmiş, bazıları ise pek fazla özelliğe sahip değil. Performans açısından, yakında zeminden, evcil hayvanlardan ve diğer her türlü dağınıklıktan toz toplamasını bekliyoruz. Güçlü temizlemeye ek olarak, sezgisel program ayarları ve navigasyon işlevleri de önemli noktalardır. Bu sayede karşılaştığı engelleri aşmadan daha etkin temizlik ve bakım yapabilir. Diğer robotik elektrikli süpürgeler, tozu ve kiri bile temizleyebilir ve temizlemeye devam edebilir. Bu tür özelliklere sahip robotik elektrikli süpürgelerin en iyisi olduğunu söylemek her zaman mümkün değildir ancak işlevler açısından onları en çekici elektrikli süpürgelerden biri yapmaktadır.

En iyi robot süpürge modelleri

Yeni bir robotik elektrikli süpürge satın almak istiyorsanız, kendinizi bu işlevler arasında kaybolmuş hissedebilirsiniz. Fiyat açısından en çok özellikli ve en ucuzu arasından seçim yapabilirsiniz. Sizin için en iyisini seçmek için biraz araştırma yapmanız gerekir. Bu yazımızda robotik elektrikli süpürge markaları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Roborock S4 Max

Akıllı robotik elektrikli süpürgeler açısından Roborock S-Serisi modelleri, fiyat ve özellikler açısından en iyi elektrikli süpürgelerden bazılarıdır. Düşük maliyeti, kullanışlı özellikleri ve hepsinden önemlisi mükemmel temizleme performansı nedeniyle mevcut en iyi robotik elektrikli süpürgelerden biri olarak kabul edilir.

Yerdeki neredeyse tüm en küçük kırıntıları tamamen kaldırabilir. Bu, evcil hayvan testlerinde robotik elektrikli süpürgelerin en iyi performanslarından biridir. Evinizde akıllı cihazların kullanımı sayesinde evinizde çok hızlı ve kolay bir şekilde odalar oluşturabilir ve robotik süpürgeyi bu odalar arasında yönlendirebilirsiniz. Hatta her oda için belirli bir temizlik süresi belirleyebilirsiniz.

Roborock S7

Akıllı robotik elektrikli süpürge kullanıcılarının en çok aranan özelliklerinden biri de silme özelliği. Ev temizliğinde çok iyi sonuçlar alsak da yıkama ve zemin temizliği ile işimizi kolaylaştırıyor. Her ikisini de birleştiren akıllı robotlara hibrit modeller denir.

Roborock S7’ye kadar tanıtılan hibrit akıllı robotlar hala daha iyi performans gösterse de çok fazla sonuç üretmiyorlar. Öte yandan Roborock S7, temizlik zahmetine girmeden zeminleri süpürmek ve paspaslamak için gerçekten güvenilir olan en çok yönlü cihaz haline geldi. Bunun ana nedenlerinden biri, S7’nin halınızın üzerinde olduğunu bilmesi ve paspas pedini yükselterek su sızıntısını önleyebilmesi ve böylece halının ıslanmamasıdır.

Roborock S7, temizleme hızı ve performansı ile robotik bir elektrikli süpürge olarak çok iyi çalışıyor ancak evcil hayvan tüyü söz konusu olduğunda tatmin edici değil. Sert zeminlerde halılardan daha iyidir. Bu, halılarda kötü olduğu anlamına gelmez, gerçekten. Çünkü piyasadaki diğer robotik elektrikli süpürgelere kıyasla yine de iyi sonuçlar veriyor. Eşleme işlevi tüm kullanıcıları tatmin eder. Bir evi süpürüp silebilen akıllı robotik elektrikli süpürge arayanların en yaygın modellerinden biridir.

iRobot Roomba j7

Yeni iRobot ürünlerinden biri olan Roomba j7, bariyer önleme teknolojisi açısından piyasadaki en iyi robotik elektrikli süpürgelerden biri olarak kabul ediliyor. Bu teknoloji sayesinde kablolar veya zemin kıyafetleri gibi günlük nesneleri algılayabilir ve çıkarabilir. Bu özelliğin en önemli faydalarından biri evcil hayvan sahipleri için önemidir. Evcil hayvanınız kazalara meyilliyse ve eviniz kirliyse Roomba j7 onu tanıyacak ve evin diğer bölümlerine yayılmasını önleyecektir.

Roomba j7’yi diğer robotik elektrikli süpürgelerden ayıran bir diğer özellik de makine öğrenimi teknolojisidir. Her koşulda sürekli öğreniyor ve onu gerçekten akıllı robotik elektrikli süpürgeler sınıfına yerleştiriyor. Bu robotik elektrikli süpürgenin emiş gücü, küçük kırıntılar ve kedi kumu gibi büyük atık maddeler için neredeyse mükemmel sonuçlar sağlar. Evcil hayvan kiralama söz konusu olduğunda piyasada çok daha iyi sonuçlar veren vakum robotları bulunmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir