iPhone kullanıcılarına sunulan iOS işletim sistemi yeni bir çok özelliğiyle kullanıcılarını sevindirirken, hızlı eklenen bu özellikleri bilmeyen iOS kullanıcıları da var. İşte En iyi iOS 13 ipuçları

1: iPhone Koyu Mod Yapma

Yeni iOS sürümünde gelen Koyu Mod özelliği, özellikle akşam saatleri için tasarlanırken görüntü bakımından karanlık gerçekten hoş gözüküyor. iOS 13 kurulumunu ilk yaptığınızda Koyu Modu etkinleştirmek için bir seçenek göreceksiniz fakat bu özelliği istediğiniz zaman Ayarlar sekmesi üzerinden açıp kapatabilirsiniz.

AyarlarEkran ve Parlaklık Seçeneğine Gidin ve bu arayüzdeki Koyu modunu seçin.
 

2: Yeni “Kaydırarak Yazdırma” Seçeneğiyle Yazın

iPhone’lar için sunulmuş yeni iOS 13 ile yeni klavye özelliği gün boyunca yazmaktan usanan ve daha hızlı bir şekilde sözcük girmek isteyenler için oldukça kullanışlı oluyor. Yeni kaydırma özelliğini açmak içinse:

Ayarlar> Genel> Klavyeler> “Yazmak için Kaydır” opsiyonunu açın.

Bu arayüz üzerinden ayarı aktif ettiğinizde harfler arasında kaydırarak yazabilirsiniz.

3: Tanımadığınız numaralardan gelen aramaları sessize alın

Telefon numaranız bilmediğiniz yabancılar tarafından sürekli olarak rahatsız ediliyor ve siz bu aramalardan bıktıysanız hepsini sessize alabilirsiniz. Kişiler listenizde olmayan birinden gelen aramalar otomatik bir şekilde sessizliğe kavuşturulabilir, bu ayardan arayanın haberi bile olmaz. Bu ayarı aktifleştirmek için:

Ayarlar> Telefon> Bilinmeyen Arayanları Sustur ayarını aktif hale getirin.

4: Gelişmiş Fotoğraf Düzenleme 

Daha öncesinde düzenlemek istediğiniz fotoğraf düzenleme sekmesi ile aynı yerde olan Gelişmiş Fotoğraf Düzenleme Ayarı, iOS 13’ün Fotoğraflar uygulamasında kullanılabilen bir çok yeni ve güçlü fotoğraf düzenleme özelliği sunuyor. Fotoğrafları düzenlemek için Fotoğrafı seçin ve düzenle butonuna basın.

5: Hücresel Veri için Tasarruf Modu

Hücresel Veri için Tasarruf Modu, iPhone’da veri kullanımı için oldukça büyük tasarruf sağlar; aylık kotanızı doldurmaya yaklaştınız ve ek paket almak istemiyorsanız bu ayar ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz, bu ayarı aktif etmek için:

Ayarlar> Hücresel> Hücresel Veriler> menüsüne gidin ve “Düşük Veri Modu” ayarını aktif edin.

6: Hızlı bir şekilde Wi-Fi Değişikliği

Daha önceden Android telefonlarda gördüğümüz özellik iOS 13 ile gelerek kullanıcıların işlem hızını artırdı. Kontrol Merkezi üzerinden erişebildiğimiz ayar için hızlıca aşağıdan yukarı kaydırın, daha sonra Wi-Fi ağlarının listesini açmak için Wi-Fi simgesine dokunarak basılı tutun. Bu sekme üzerinden Wi-Fi değişikliği yapabilirsiniz.

7: iOS 13 ile Harici Depolamaya Erişim Aktif

Yeni iOS sürümünde bu özelliğe erişmek için USB adaptörü Lightning’e dönüştürmeyi sağlayan bir adaptör kullanmanıza gerek yok fakat bir çok kullanıcı uzun zamandır bu özelliği bekliyordu.

8: Siri aracılığıyla mesajları AirPods’tan dinleyin

iPhone ile birlikte kullandığınız AirPods’mu var? O zaman artık AirPods kullanırken Siri ile iPhone cihazınıza gelen yeni mesajları size duyurulmasına izin veren bu özelliği beğeneceksiniz.

Ayarlar> Bildirim> Siri ile Mesajları Bildir menüsüne ulaşarak bu özelliği aktif edin.

iOS

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir