Fotoğraf düzenleme programları arasından seçim yapmak isteyenler için en iyi fotoğraf düzenleme programları 2022 güncellemesini yaptık. Listeye göz atarak, yeni favori programınızı belirleyebilirsiniz.

İşte 2022’nin en iyi ücretsiz fotoğraf düzenleme uygulamaları

Snapseed

Snapseed Google’ın bir yan kuruluşu olan Nik Software tarafından üretilen bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların fotoğraflarını geliştirmelerini ve dijital filtreler uygulamalarını sağlıyor. Uygulamayı Play Store ya da App Store’dan indirebilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptığınız belli başlı bilgiler istiyor. Bilgileri tamamlayınca üyeliğiniz başlıyor ve uygulama kullanıma hazır hale geliyor Hazır filtre şablonlarının yanında özel, ince ayarlar da yapabilirsiniz. Ara yüzü basit bir uygulama olduğu için kolaylıkla kendinize göre ayarlar yapabilirsiniz.

Android için Snapseed indir
iOS için Snapseed indir

CapCut

CapCut, Çin pazarında ‘Jianying’ olarak piyasaya sürüldü. Fotoğraf düzenlemenin yanında kolayca videolar oluşturmanızı da sağlayan bir uygulama olması sayesinde kısa sürede popülerlik kazandı. Kullanımı kolay ve ücretsiz olan CapCut’ta farklı efektler kullanarak görsellerinizi ya da videolarınızı daha yaratıcı hale getirebilirsiniz.

Android için CapCut indir
iOS için CapCut indir

VSCO

VSCO , Instagram’da olduğu gibi kamerayı , düzenleme araçlarını ve sosyal paylaşım alanını bir arada sunan uygulamadır. VSCO’ da istediğiniz gibi filtre uygulayabilirsiniz. Uygulama, kullanımı basit ve yumuşak geçişlere sahiptir. Diğer uygulamalarda olduğu gibi fotoğraflarınızın üzerinde hazır filtreler kullanabilir ya da özel filtreler ile yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.

Android için VSCO indir
iOS için VSCO indir

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express , Photoshop’ta en çok kullanılan ve en iyi araçların çoğunu bir arada kullanıcılara sunmaktadır. Birçok gelişmiş özelliği, telefonunuzda küçük bir ekranda kolayca uygulayabilirsiniz. Dilerseniz cihazınızdan fotoğraf yükleyebilir, dilerseniz de kamerayla yeni bir fotoğraf çekebilirsiniz. Ardından da Adobe Creative Cloud hesabınızdan resmi düzenlemeye başlayabilirsiniz. Adobe Photoshop Express’i kullanabilmeniz için önce ücretsiz bir Adobe ID hesabı açmanız gerekiyor.

Android için Adobe Photoshop Express indir
iOS için Adobe Photoshop Express indir

Adobe Photoshop Lightroom

Popüler masaüstü yazılımı olan Abone Lightroom’un mobil halidir. Cihazınızdan istediğiniz gibi rahatlıkla düzenleme yapmanıza olanak sağlar. Stok fotoğrafçılığı yapan kişiler tarafından da sık kullanılan bu uygulama, yüksek kaliteli görüntü formatı olan RAW dosyalarınızı düzenlemede oldukça etkilidir. Ücretsiz birçok hazır ayarların yanında istediğiniz gibi ayarlar da yapabilirsiniz. Profesyonel alanda kullanmak istiyorsanız Premium paketini satın alabilirsiniz.

Android için Adobe Photoshop Lightroom indir
iOS için Adobe Photoshop Lightroom indir

Foodie

Foodie, sosyal medyada yemek fotoğrafları paylaşmayı sevenler ve yemek bloğu sayfası olanlar için biçilmiş kaftandır. Foodie uygulaması, yemek fotoğraflarınızı tamamen farklı bir seviyeye çıkaracak. Yemek fotoğrafı paylaşmayı sevenlerin kesinlikle kullanması gereken Foodie, Instagram’ın filtrelerine benzer yapıda filtrelere sahip. Ancak 30 filtrenin ve düzenleme özelliklerinin tümü gıda sektörü göz önünde bulundurularak ayarlanmış. Fotoğraflarınızda odak noktanızı ayarlamanıza yardımcı olarak renkler ile fotoğraflarınızı çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Android için Foodie indir
iOS için Foodie indir

Visage

Visage sayesinde portre fotoğraflarınıza hızlı ve kolay şekilde rötuş yapabilirsiniz. Makyaj yapar gibi cildinizi istediğiniz gibi pürüsüzleştirebilir, parlaklığınızı azaltabilir, dişlerinizi beyazlatabilir, göz makyajı uygulayabilirsiniz. Cihazınızda bulunan herhangi bir fotoğrafı ekleyebilir ya da Visage uygulaması üzerinden anlık fotoğraf çekerek düzenleme yapmaya başlayabilirsiniz. Tüm bu düzenlemeler yanında ilginç arka planlar ve efektler de uygulamada mevcut.

Android için Visage indir
iOS için Visage indir

Canva

Canva sadece fotoğraf uygulaması değil web sitesi afiş tasarımı, logo, Instagram post tasarımı gibi birçok alanda düzenleme imkanı sağlayan bir uygulamadır. İster web sayfasından isterseniz de telefonunuzdan Canva’yı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ara yüz kullanımı basit olduğu için kısa sürede popülerlik kazanan Canva ile zorlanmadan tasarımlarınızı yapabilirsidniz. İş başvurularınız için cv’nizi bile Canva’da oluşturabilirsiniz. Fotoğrafınızı düzenledikten sonra telefonunuza indirmenize gerek bile yok. Doğrudan sosyal medya hesaplarınızdan paylaşım yapabilirsiniz.

Android için Canva indir
iOS için Canva indir

Afterlight

Hepsi bir arada olarak kabul edilebilen özelliklere sahip olan Afterlight fotoğraf uygulaması, özellikle temel düzeyde olanlar için işleri kolaylaştırıyor. Pozlama, doygunluk, kontrast ve ton Afterlight’ta hazır araçlar bulunuyor. İhtiyaçlarınıza göre 128’den fazla çerçeve ve özelleştirebileceğiniz tonlarca harika filtreyi uygulamada sınır olmaksızın kullanabilirsiniz. Uygulama, prizma efektleri, gerçek film ışık sızıntıları ve tozlu film kaplamaları gibi birçok dokuya da sahip. Uygulama RAW dosya türünü de destelemektedir.

Android için Afterlight indir
iOS için Afterlight indir

Photo Collage Maker

Diğer birçok uygulama size kolajlar oluşturmanıza olanak sağlar. Ancak, Photo Collage Maker uygulaması sadece kolaj oluşturmak için geliştirilmiş uygulamadır ve bu nedenle kolaj oluşturmak isteyenlere daha fazla seçenek ve kolaylık sağlar. Bu uygulama sayesinde binlerce kolaj düzeni oluşturabilirsiniz. Uygulamada fotoğraflar üzerine metin yazabilir, farklı arka planlar kullanabilir ya da çeşitli stiller oluşturabilirsiniz. Uygulama kolaj üzerine kurulu olsa da fotoğraf düzenleme seçenekleri de oldukça başarılı. Bu sayede farklı uygulamalar arasında düzenleme için zaman kaybetmenize gerek kalmadan tek uygulama ile kolajlarınızı hazır hale getirebilirsiniz.

Android için Photo Collage Maker indir
iOS için Photo Collage Maker indir

Google Fotoğraflar’a gerçek cilt tonunu yansıtacak filtreler gelecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir