Dünya çapında teknoloji pazarının önemli isimleri arasında yer alan Counterpoint Research, 2023 yılının ikinci çeyreğine dair pazar araştırması sonuçlarını açıkladı. Yapılan araştırmalarda, mobil cihaz üreticilerinin pazar payındaki değişiklerine değinildi ve analizler Samsung’un liderliğini koruduğunu gösterdi.

Akıllı telefon pazarının en çok telefon satan markaları açıklandı

Araştırma sonuçları, Samsung’ un %22’lik pazar payı ile bu çeyrekte liderliği yine elinden bırakmadığını gösterdi. Güney Koreli teknoloji devi, pazarda geniş ürün yelpazesi ve inovatif teknolojik cihazları ile ön plana çıkıyor. Samsung, Galaxy serisi akıllı telefon modelleri ve katlanabilir telefon modelleri ile kullanıcıların dikkatini çekiyor ve pazardaki konumunu sağlamlaştırıyor.

Apple akıllı telefon pazarında %17’lik pazar payı ile ikinci oldu

En çok satanlar listesinin ikinci sırasındaki isim ise %17’lik pazar payıyla Apple oldu. ABD merkezli teknoloji devi, sadık bir kullanıcı kitlesine sahip. Apple yenilikçi tasarımlarıyla da rekabetçi pozisyonunu korudu. iPhone serisi, Apple’ın pazardaki payını da korumasını sağlayan güçlü bir yanı oluyor.

Akıllı telefon pazarının en çok telefon satan markaları açıklandı

Listenin üçüncü sırasını ile %12 pazar payıyla bir diğer teknoloji devi Xiaomi aldı. Çin merkezli teknoloji şirketleri arasından yükselen Xiaomi, kullandığı agresif fiyat politikaları ve yüksek performans sunan akıllı telefonlarıyla pazardaki etkisini koruyor.

Akıllı telefon pazarının en çok telefon satan markaları açıklandı

Gençlerin akıllı telefon markalarında tercih ettiği Oppo ve OnePlus, rekabeti kızıştırıyor

Listenin bir başka ismi de %10’luk pazar payı ile Oppo ve OnePlus oluyor. Çin merkezli bu teknoloji şirketleri, yenilikçi kamera teknolojileri ve estetik tasarıma sahip modelleriyle kullanıcıları memnun ediyor. Gençler arasında popüler olan bu Çinli markalar pazardaki rekabet ortamını kızdırıyor.

Counterpoint Research’in raporuna göre, diğer bir Çinli şirket olan Vivo, yüzde 8’lik pazar payıyla beşinci sırayı elde ederek dikkat çekiyor. Kullanıcı dostu arayüzleri ve uygun fiyatlı telefonları sayesinde özellikle gelişmekte olan pazarlarda güçlü bir konumda bulunuyor.

Yapılan araştırmaların sonuçları teknoloji pazarındaki rekabetin hâlâ sürdüğünü ve şirketlerin gelişen teknolojilere ve kullanıcıların taleplerine cevap vermeye devam ettiğini gösteriyor. Akıllı telefon pazarında şirketlerin kullanıcılara sundukları birbirinden farklı özellikler ve uygun fiyatlı seçenekler, akıllı telefon pazarında şirketlerin pazar paylarını arttırmasında etkin rol oynuyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir