En çok satan 5G telefon sonunda ortaya çıktı. Ortaya çıkan liste, 2022’nin ilk çeyreğine ilişkin verileri içeriyor.

2022’de satın alınacak en iyi 5G telefonlar

Akıllı telefon pazarı sürekli büyüyor ve rekabet ediyor. Son zamanlarda pazar yörüngesi, sofistike modeller ve 5G bağlantısı için destek sağlayanlarla şekillenmeye başladı. 2022 yılına kadar pandeminin günlük hayatımız üzerindeki etkisi neredeyse ortadan kalktı. Ancak teknik ekipman satışları da aynı oranda arttı. Şimdi ilk çeyrekte en çok satan 5G telefonlar açıklandı.

2022’nin en çok satan 5G telefonu

En çok satan 5G telefonlar listesine baktığımızda Apple’ın bir numara olduğunu görebiliyoruz. Çünkü firma sadece ana sektör için üretim yapmaktadır. Yakın zamanda piyasaya sürülen iPhone SE bile bu yıl 5G desteği ile güncellendi. Bu nedenle sattıkları tüm cihazlar bu listede yer almaktadır.

en cok satan 5g destekli telefonlar belli oldu

Samsung, Asya pazarının büyüklüğünü %5,6’dan %14,2’ye çıkararak ikinci sırada yer aldı. Bu şirketin küresel 5G pazarında en hızlı büyüyen üretici olduğu söyleniyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri, bazı giriş seviyesi ve orta seviye modellerin ve amiral gemisi cihazların bu desteği sunmasıdır.

Ancak Samsung bu özelliğe tüm telefonlarda yer vermemektedir. Özellikle giriş cihazları segmentinde Asya pazarında satılmaktadır. Yani toplamda Apple’dan 17 milyon adet daha fazla satmasına rağmen 5G sıralamasında geride kalıyor. Listede 3. sırada yer alan Xiaomi ise geçtiğimiz sene olduğu yerde kaldı. Önemli bir azalma veya artış yok. Bununla birlikte, şirketin yeni Note serisi gibi orta sınıf çip modellerine 5G bağımlılığının yıl içinde arttığı söyleniyor.

Sonuç olarak listede ilk beşe giren Oppo ve Vivo’nun satışlarında sert bir düşüş yaşadığı ortaya çıktı. Olası nedenler arasında küresel pire ve ulaşım krizleri sayılabilir. Ancak bazı iddialara göre Samsung pazarı ele geçirdiği için böyle bir eksiklikle karşı karşıyalar.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir