5G destekli modeller giderek yaygınlaşıyor. Yeni telefon almak isteyenlerin öncelikli kriterlerinden birisi olan 5G, gelecek teknolojiye şimdiden uyulmasını sağlıyor. 2022 yılı itibariyle markaların piyasaya sunduğu en iyi 5G telefonları sizler için derledik. Şu anda satın alabileceğiniz en iyi 5G telefon (Aynı zamanda en iyi akıllı telefon) iPhone 13 Pro. Ancak Android alternatiflerini değerlendirmek isteyenler için Samsung ve Xiaomi gibi markaların farklı modelleri öne çıkıyor.

İşte 2022’de satın alınacak en iyi 5G telefonlar

iPhone 13 Pro

İnanılmaz kamera ve video performansı, uzun ömürlü pil, 120Hz ekran ve 1 TB depolama seçeneğine sahip olan modelde, 5G desteği ile cazip bir model sunuluyor. Bununla birlikte ise USB-C girişinin olmaması telefondaki en büyük handikaplardan birisi olarak görülüyor. Android işletim sistemlerini tercih etmeyen ve Apple modellerini seçeneler için şu anda piyasadaki en iyi seçenek.

Samsung Galaxy S22 Ultra

5G destekli en iyi Android telefon olarak öne çıkan Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung’un en son tanıttığı amiral gemisi model. S Pen, çok yönlü kamera, en yeni ve hızlı işlemci, geniş yazılım desteği, yüksek ekran yenileme hızı modelin öne çıkan özellikleri arasında. Android ve Samsung’u tercih edenler için Samsung Galaxy S22 Ultra öne çıkan ilk seçenek. 228 gram ağırlığıyla piyasadaki en ağır akıllı telefonlardan biri. Ama tasarımıyla beğeni kazanmayı başardı. Samsung Galaxy S22 Ultra’nın yanı sıra Samsung’un daha uygun modelini satın almak isteyenler için ise Samsung Galaxy S21 öne çıkan diğer seçenek.

s22

Google Pixel 6 Pro

Eğlenceli kamera özellikleri, canlı ve renkli ekran, Android 12 deneyimi ve yazılım desteği ile öne çıkan Google Pixel 6 Pro, Google’ı ve yenilikçi modelleri tercih edenler için öne çıkıyor. Google’ın en güçlü modeli olan Google Pixel 6 Pro, Android işletim sisteminde en yeni özellikleri sunuyor.

Samsung Galaxy Z Fold 3

5G ve katlanabilir yapıda bir model denildiğinde akla ilk gelen seçenek Samsung Galaxy Z Fold 3. Güçlü donanımları, etkileyici arka kameraları, çoklu görev ve üretkenlik için sunduğu seçenekler modeli öne çıkarıyor. En büyük handikap ise yüksek fiyat.

Samsung Galaxy A52 5G

Daha uygun 5G model arayanlar için öne çıkan seçenek Samsung’un yeni Galaxy A52 modeli. Uygun fiyatına ek olarak 120Hz ekran, iki gün yeten pil ömrü, kaliteli kamera çekimleri Samsung Galaxy A52 5G’i öne çıkarıyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir