Online oyun denilince tercih edilen, yüksek indirilme sayısına sahip olan ve oyuncular tarafından akla gelen ilk oyunlar arasında yer alan listemizdeki oyunlar ile heyecan verici anlar yaşayabilirsiniz. Gelişen teknolojiyle beraber doğru orantılı olarak oyun sektörü de hızla gelişmeye başladı ve bu süre halen devam ederken oyun türlerinin sayısı da her geçen gün artmaya başladı. Bu durum, elbette ki oyuncular tarafından da dikkatleri üzerine topluyor. Çevrimiçi oynanan bir oyunun kaderini belirleyen faktörlerin en önemlisi o oyunun indirilme sayısıyla orantılır. Bu duruma örnek vermek gerekirse, popüler olan birçok oyunun çoğu ülkenin nüfusundan da fazla olabilir. Bazı online oyunlar, ilk çıktığı anda oyuncuların ilgisini çekiyor ve aynı zamanda her geçen gün daha da popüler olmaya başlıyor. Bazı oyunlarsa zaman içerisinde popülerliğini yitiriyor. Oyunlar arasından öne çıkmayı başaranlar ise yıllarca büyük kitleler tarafından oynanıyor. 

En çok oyuncu sayısına sahip online oyunlar

Minecraft: 91 milyon

PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG): 50 milyondan fazla

Apex Legends: 50 milyondan fazla

Fortnite Battle Royale: 39 milyon

Counter-Strike: Global Offensive: 32 milyon​

HearthStone: 29 milyon

League of Legends (LoL): 27 milyon

DOTA 2: 5 milyon

The Splatoon 2: 5 milyon

The Division 2: 63 bin (konsol satışı)

The Division 2

20 1583064280

Massive Entertainment tarafından geliştirilen The Division 2, Microsoft Windows, PlayStation 4, Xbox One platformlarında oynanıyor. Online oyuncu sayısı, 63.000’den fazla olan konsol oyuncusunun yanı sıra oyunu doğrudan alanların sayısı da oldukça güçlüdür. Üçüncü şahıs nişancı (TPS) temasına sahip olan en popüler oyunlardan biri olan Tom Clancy’s The Division 2, ABD’nin başkenti Washington’da geçen olaylar üzerine kuruludur. Bu heyecan verici oyunda oyuncuların esas amacı, virüsün tamamen yayıldığı bir dünyada ekip arkadaşları ile beraber iş birliği içerisinde masum insanları korumak olacak. The Division 2 oyunu ilerleyen zamanlarda 8 oyuncuya kadar oynanabilecek ve bu sayede oyuncuların eşsiz anlar yaşamasını sağlanacak. The Division 2 oyunu genellikle iyi eleştiriler alıyor ve bunun üzerine geliştiriciler oyunu geliştirmek adına her geçen gün çalışmalarına devam ediyor.

The Splatoon 2

27 1583064325

Nintendo stüdyosu tarafından geliştirilen The Splatoon 2, üçüncü şahıs keskin nişancı gözüyle oynanan aksiyon dolu bir deneyim sunuyor. Buradaki amaç 4’e 4 takımlardan oluşan oyuncuların birbirine mürekkep ile vurarak haritayı kendi rengine boyamaktır. Oyunun milyonlarca oyuncu tarafından oynanmasının en büyük nedeni ise sadece Nintendo Wii U platformuna özel olarak sunuluyor olmasıdır. 

DOTA 2

22 1583064350

Valve Corporation tarafından geliştirilen ve Microsoft Windows, macOS ve Linux platformlarında uyumlu olan DOTA 2 oyunu 5 milyon kişi tarafından oynanıyor. Valve’nin çoklu oyuncu moduna sahip olan bu oyuna yaptığı yatırım gerçekten de son derece önemli düzeydedir. Hem kalitesi hem de oyun içi ödüllendirme sistemiyle beraber bugüne kadar birçok ülkede ödüle layık görülen DOTA 2’nin içinde büyük bir emek vardır. 

League of Legends (LoL)

23 1583064377

Riot Games tarafından geliştirilen ve Xbox, iOS, PC, Android platformlarında oynanan League of Legends, online oyun listelerinde genellikle yer alan popüler oyunlardan biridir. Uzun yıllardır oynanan League of Legends, 5 kişilik takımların birbirinin üslerini yok etmeye çalışması üzerine kuruludur. Oyunun görsel efektleri son derece zengindir. 

HearthStone

24 1583064402

Blizzard Entertaintment stüdyosu tarafından geliştirilen HearthStone, Xbox, iOS, PC ve Android platformlarında oynanıyor. En çok indirilen online oyunlar listesinde ilk sıralarda yer alan HearthStone, ilk etapta deneme amaçlı geliştirilmiş olsa da oyunun çok fazla indirildi. HearthStone oyunu ücretsiz olarak sunulan dijital kart oyunudur. Oyundaki amaç, farklı sınıflara ait kart destelerini kullanarak rakiplerinizi yenmektir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir