Google Play Store ve App Store’da en çok beğenilen ve en çok indirilen ayet uygulamalarını sizler için derledik. Listemizdeki uygulamalar Google Play Store ve App Store’da en çok indirilen ayet uygulamalarıdır.

1-) Ayet Bul Kuran ı Kerim ve Meal (iOS / Android)

Tefsir, Meal, Kuran-ı Kerim ve Namaz vakitleri bir arada. İster okuyun, ister dinleyin, ister Namaz vakitlerini takip edin. Ayet Bul Kuran ı Kerim ve Meal, Android telefonlarda en çok tercih edilen meal uygulamasıdır.

2-) HER GÜN BİR AYET (iOS / Android)

HER GÜN BİR AYET Uygulaması , Adından da Anlaşılacağı gibi Belirlediğiniz Saat ve Dakika da Her Gün Size Bir Ayet-i Kerime Görüntüler. Görüntüleme Telefonunuza “Tam Ekran” Olarak Gelir. Ayet-i Kerimeleri Dilerseniz Tek Tek de Okuyabilirsiniz.

3-) Kur’an Günlüğüm (Her güne ayet) (iOS / Android)

Uygulamanın amacı her gün Kuran’ı Kerim’den bir yada anlam bütünlüğünü korumak için ayrılmamış birden fazla ayetin bildirim olarak ekrana gelmesidir. Uygulama internetsiz çalışmakta olup, toplam 2053 ayet içermektedir. İstenildiğinde bu ayetler ‘Yeni Ayet Göster’ buton yada menüsü ile de 626 ayetler grubu içerisinden uygulamanın o anda ürettiği bir sayıya göre karışık olarak görülebilmektedir.


4-) Ayat – Al Quran (iOS / Android)

Ayat – Al Quran uygulaması, gerçek baskılı ayet kopyalarını görüntülüyor. Kur’an metin içinde arama, sayfa sayısına göre, bölümüne göre arama özellikleri ile ayet uygulamaları içerisindeki en detaylı uygulamalardan birisidir.

5-) Dualar, Sureler, Ayetler (iOS / Android)

Bu uygulamada, peygamber efendimiz Hz.Muhammed (s.a.v) in 5000 den fazla hadisi, Kur-an-ı Kerim in tüm ayetleri ve namaz surelerlinin bol olduğu bu uygulamada bilgilerinizi daha da arttırın.


6-) Ayet Hadis Dua (iOS / Android)

Bu uygulamada değişik surelerden alıntı yapılan 150 ayet Bulunmaktadır. Alıntılanan ayetlerin hangi sureden kaçıncı ayet olduğu belirtilerek uygulamaya yerleştirilmiştir. Ayrıca 150 hadis kaynak belirtilerek uygulamaya dahil edilmiştir. 150 adet de dua eklenerek, uygulama zenginleştirilmiştir. Tüm ayet , hadis ve dualardan istenileni alttaki paylaş butonu kullanarak sosyal medya araçlarıyla paylaşabilirsiniz.

7-) Ayet Bulur: Kuran ve Hadis (iOS / Android)

Ayet Bulur sayesinde belli kelimelerle ilişkili ayet ve hadislere ulaşabilir ve bunların içinden dilediklerinizi başkalarıyla paylaşabilirsiniz. Ayet Bulur girdiğiniz kelimelerin anlamlarını içeren ayetleri ve hadisleri ekrana getirir. Ayrıca Arapça kelimelerin Türkçe okunuşlarını da girdi olarak kullanabilirsiniz. Arama prensibi aynen Google’da olduğu gibi, basittir. Kolaylık için, aramalar şapkalar ihmal edilerek yapılmaktadır. Arama kutusuna daha fazla kelime girmekle arama kapsamını daraltabilirsiniz.

😎 Bir Ayet Hadis ve Dua (iOS / Android)

Ayet hadis ve dua öğrenmek için en iyi fırsat! Her güne bir ayet hadis ve dua uygulaması ile bilgilerinizi genişletin veya tekrar edin. Özellikleri INTERNET BAĞLANTISINA GEREK YOK, Reklamsız, Yazı boyutunu ayarlayabilme, Hatırlatma servisi ve servisi özelleştirebilme, Bildirim için zil sesi, Titreşimli bildirim, Işıklı bildirim, Bildirim için zaman, e-mail, sms gönderme veya sosyal platformlarda paylaşma seçenekleri, Basit ve şık, %100 ücretsiz.

9-) Ayetler, Dualar ve Hadisler (iOS / Android)

Dualar ve anlamları, çeşitli ayet ve hadisleri bulabileceğiniz yararlı bir uygulama. Ayrıca Kuran-i Kerim’i sesli olarak dinleyip, Diyanet İşleri tarafından hazırlanan Türkçe meali ile takip edebilirsiniz.

10-) 1 Ayet Hadis Dua (iOS / Android)

1 Ayet Hadis Dua uygulaması ile uygulama içerisinde her gün güncellenen alanda 1 Hadis ve 1 Dua görebilirsiniz. Bu Hadis ve Dua’lar her gün güncellenir.

11-) 2 Gün 1 Değil – 1 Ayet 1 Hadis (iOS / Android)

Bu uygulama ile her gün farklı bir Ayet-i kerime, Hadis-i şerif, Menkıbe ve Esma-ül hüsna okuyabilir ve öğrenebilirsiniz. Veriler her gece 03:00 itibariyle güncellenmektedir. Uygulama açıldığında internet bağlantısı aktif ise güncelleme otomatik olarak gerçekleştirilir.

12-) Ayet Süzgeci: Kuran’da Arama (iOS / Android)

Ayet süzgeci, girdiğiniz kelimeleri içeren ayetleri çevirileriyle birlikte görüntüler. Ayrıca, çeşitli dillerde girdinize göre Kuran’dan kelime önerileri de alabilirsiniz. Daha sonra bunların üzerine tıklamakla Kuran içinde kullanım yerlerini görebilirsiniz.

13-) Sureler ve Ayetler (iOS / Android)

Bu programda Kuranı Kerimden en çok dinlenilen on adet ayet ve sure bulunmaktadır. Programı indirdikten sonra internet bağlantısına ihtiyaç duyulmamaktadır. Surelerin olduğu sayfalarda ekrandaki yazıya tıklandığında sayfanın altında kontrol paneli açılmaktadır. Bu uygulamada Fatiha Suresi, Ayetel Kürsi, Amenerrasulü, Yasin Suresi, Huvallahüllezi Hasr Suresi, Tebareke Mülk Suresi, Tin Suresi, Alak Suresi, Kadir Suresi, Cuma Suresi ve daha bir çok sureyi görüntüleyebilirsiniz.

14-) Dua ve Sureler (iOS / Android)

Bu uygulama temel olarak Namaz Duaları, Namaz Sureleri, Abdest,Ezan, Namaz, Esma-ül Hüsna ve Anlamları, Hadisler, Oruç Rehberi, İslamın Şartları ve İmanın Şartları gibi konuları içermektedir. Dualar ve Sureler hem sesli olarak hem de görsel olarak mevcuttur. Zikir Matik özelliği ile istediğiniz zikirleri ekleyebilirsiniz. Zikirlerinizi kolaylıkla takip edebilirsiniz. Ayrıca Uygulama ile ayrıca Bölgenize göre Namaz Vakitlerini takip edebilirsiniz.

15-) İnternetsiz Kuran-ı Kerim (iOS / Android)

Tamamen internetsiz olan “İnternetsiz Kuran-ı Kerim” uygulaması tek bir indirme ile internet olmadan çalışabilmektedir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir