En çok indirilen ve bağımlılık yapan uygulama belli oldu! Veriler tahminleri yanıltmadı işte detaylar…

Facebook’un ortaya çıkması ve akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte insanlar teknolojiye daha fazla ilgi duymaya başladı. Artan sayıda sosyal medya platformu ve yeni özelliklerin edinilmesi, giderek daha fazla kullanıcıyı kendine çekiyor. Yeni özelliklere kavuşan platformlar, daha fazla etkileşim sunarak kullanıcılarının ilgisini çekebilir. Peki en çok kullanılan ve bağımlılık yapan uygulamalar hangileri? Gelin haberin detaylarına birlikte göz atalım.

En bağımlılık yapan uygulamalar açıklandı

WhatsApp anlık mesajlaşma uygulaması görüntülü arama, görüntülü gönderme ve sesli mesaj gönderme gibi çeşitli iletişim yöntemleri sağlar. Açıklanan verilere göre uygulama üzerinden her gün 66 milyar mesaj ve 65 milyon görüntülü arama gönderiliyor. Gelen bilgilere göre düzenli bir WhatsApp kullanıcısı günde 30 kez uygulamaya giriş yapıyor.

Haber için en çok hangi sosyal medya platformu tercih ediliyor?

2004 yılında ortaya çıkan Facebook, en çok kullanılan uygulamalardan biri haline geldi. İlk olarak masaüstüne erişim sağlayan platform, toplamda 5 milyardan fazla indirilmiş ve 2008 yılında uygulamaya geçmiştir.

Ve herkesin de tahmin edebileceği gibi yine Meta çatısı altında yer alan bir diğer uygulama Instagram de kısa sürede en çok bağımlılık yapan uygulamalardan biri oldu. Sosyal medya platformu 2010 yılında kuruldu ve günümüzde ayda 2 milyardan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Kullanıcıların %68’i günde en az bir kez uygulamaya giriş yapıyor ve platformda ortalama 35 dakika geçiriyor. Kullanıcıların %42’si, paylaşılan gönderileri kontrol etmek için uygulamaya birden çok kez giriş yapıyor.

TikTok sonra piyasaya giren uygulamalar arasında yer aldı. 2016 yılında kurulan platform, yalnızca Mart 2021’de 120 milyondan fazla indirildi. Toplamda, uygulama zaten Android ve iOS’ta 3 milyardan fazla kişi tarafından indirildi.

Uzmanlar akıllı telefon kullanıcılarını sosyal medya bağımlılığı konusunda uyarıyor. Pek çoğumuzun boş zamanlarında vakit öldürmek için zaman geçirdiği platformlar zamanla büyük bir bağımlılık haline dönüşüp zamanın verimli kullanımını engelleyebiliyor ve bunun yanı sıra uzmanlar sosyal medya uygulamalarının bazı kullanıcıları gerçeklikten uzaklaştırabildiği yönünde de uyarılarda bulunuyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir