Haber için en çok hangi sosyal medya platformu tercih ediliyor? - Haberler - indir.com

Haber için en çok hangi sosyal medya platformu tercih ediliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-22 17:00:19
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Haber kaynağı amacıyla en çok kullanılan sosyal medya platformları belirlendi. 

Pew Research Center tarafından yapılan bir anket sonucunda kullanıcıların haber kaynağı olarak en çok hangi sosyal medya platformlarını tercih ettiği açıklığa kavuştu. Anketin sonuçları, birçok kişinin tahmin ettiği üzere şekillenmiş gibi olsa da anketin detayları oldukça şaşırtıcı oldu.  Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamını devam ettiren kullanıcılarla gerçekleştirilen bu ankette yetişkinlerin pek çoğu sosyal medya platformlarını bazen ya da sık sık haber almak için kullandığını dile getirdi. Bu sayı, geçtiğimiz yıla göre biraz daha düşük olsa da sosyal medyanın yanıltıcı bilgilere karşı olan zayıflığı değerlendirildiğinde bu durum oldukça endişe verici olabilir.

Sosyal medya için yeni düzenlemeler yoldaSosyal medya için yeni düzenlemeler yolda

Haber kaynağı olarak tercih edilen sosyal medyalar

Facebook: %31

YouTube: %22

Twitter: %13

Reddit: %7

TikTok: %6

LinkedIn: %4

Snapchat: %4

WhatsApp Messenger: %3

Twitch: %1

Pazartesi günü Pew tarafından aktarılan yeni bilgiler, ilgin. detayların ortaya çıkmasını sağladı. Ankete katılım gösteren ABD'li yetişkinler sosyal medya platformlarının %31'inin Facebook üzerinden haber aldığını dile getirdi. Bu, Facebook platformunun hale haber alanında sosyal medya platformları ile rekabet içerisinde olduğunun en güçlü göstergesi oldu. Facebook'u %22 oranı ile YouTube takip etti. YouTube'un ardından %13 ile Twitter yer alıyor. Elde edilen bu sonuçlara göre en az kullanılan sosyal medya platformu Twitter gibi görünüyor olsa da sadece Twitter kullanıcılarına bakıldığında kullanıcıların %55'inin sosyal medya sitesini düzenli bir şekilde haber almak adına kullandığı görülüyor. Bu da elbette ki Twitter platformunun diğer platformlara göre daha çok haber almak amaçlı kullanıldığını gösteriyor. 

Bir diğer açıdan bakıldığında ise Reddit, TikTok, LinkedIn, WhatsApp, Snapchat ve Twitch gibi platformlarda vardır. Bunlardan bazıları her ne kadar sosyal medya platformu olarak kabul edilmiyor olsa da kullanıcılara sosyalleşme imkanı tanıdığı için listede adı yer alıyor. Reddit, %7 oranla Twitter'dan sonra TikTok, LinkedIn, Snapchat, WhatsApp ve Twitch'in önüne adını yazdırdı. Söz konusu bu anket içerisinde LinkedIn ve Snapchat %4, WhatsApp %3, Twitch ise %1 olarak sonuçlandı.

Elde edilen anket sonuçları, haber ile ilgili olarak sosyal medya platformlarına tam anlamıyla güvenmenin risklerini bir kez daha gündeme getirdi. Amerika'da yaşayan yetişkinlerin neredeyse yarısı, haber kaynağı olarak sosyal medya  platformlarını tercih ediyor ki bu durum da onları yanlış bilgiler elde etmeye karşı daha zayıf bir hale getiriyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda daha detaylı bilgiler elde etmek mümkün olabilir.  

 


Sosyal Medya Başkanlığı ile gelecek yaptırımlar açıklandıSosyal Medya Başkanlığı ile gelecek yaptırımlar açıklandı
Oppo Reno5 Lite ile sosyal medyanızı renklendirinOppo Reno5 Lite ile sosyal medyanızı renklendirin
Sosyal medya şirketleri çocukları güvene almak için önlemlerini arttırıyorSosyal medya şirketleri çocukları güvene almak için önlemlerini arttırıyor

PAYLAŞ