ELTA360, milli bir girişim olarak, 3 boyutlu sanal turlar planlayıp oluşturulmasını sağlamaktadır. Geçtiğimiz günlerde Inventures tarafından 2 milyon dolar değerleme üzerinden bir yatırım alarak, ilk yatırımlarını gerçekleştirdiklerini duyurdular. 

Elde edilen bilgilere göre, ELTA360 gelen yatırımı Ar-Ge çalışmalarında değerlendirmeyi amaçlıyor. Eli Levi ve Okan Aslan tarafından 2020 yılında kurulan firma, 3 boyutlu sanal tur planlama platformu ile “Gayrimenkul, otomotiv, turizm, perakende ve eğitim” gibi sektörlerde hizmet veriyor.

Seba İnşaat ve Emlak Konut gibi firmalar başta olmak üzere, Kolektif House, Workinton, Damat-Tween, Fatih Belediyesi, Han Spaces ve Denizbank GYO olmak üzere belirtilen birçok marka ELTA360’ın müşterieri arasında yer alıyor. ELTA360, adından da anlaşılacağı üzere 360 derece kullanılabilen kameralar ve 3D modeller ile senkronize çalışarak fiziki olarak var olan mekanların kopyasını oluşturuyor.

ELTA360 firması, 2 milyon dolara yakın yatırım aldı

Girişim, mobil ve desktop gibi platformları da destekliyor

3 boyutlu sanal platformları baz alan bu girişim, mobil ve desktop gibi farklı platformları da destekliyor. Ayrıca, sanal turlar haricinde başka platformlardaki müşteri portföylerini ve davranışları bilgilerini de analitik ekranı sayesinde firmanın kendi müşterilerine ulaştırıyor. Sanal gerçeklik başlıkları ile ELTA360 tarafından oluşturulan 3 boyutlu sanal turların daha da zenginleştiğini belirtmekte fayda var.

Firma ilerleyen süreçte, sanal gerçeklik teknolojisinin gelişimine devam ettiğini ve mekanların elde edilebilecek 3D boyutlu deneyimlere dönüşmesinin sıradan bir durum haline geleceğini düşünüyor. ELTA360, kendilerine yapılan 2 milyon dolar değerleme üzerinden yapılan yatırım sayesinde, alanında en önemli teknoloji firmalarından birisi olmayı hedefledikleri açıklamaları arasında yer alıyor.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir