Elon Musk, Tesla’nın Optimus robotunun ilk prototipini sergilemeye hazırlanıyor. İşte prototipin karşımıza çıkacağı tarih:

Elon Musk, Twitter çalışanları ile bir araya gelecek

Elon Musk, Tesla’nın Eylül ayı sonuna kadar çalışan bir prototip insansı robot olan Tesla Optimus üzerinde çalışmaya devam edeceğini söyledi. Daha önce 2023’ü hedefleyen Musk, geliştirme sürecini detaylandırdı. Musk, geçen ay 19 Ağustos’ta gerçekleşen ikinci “Tesla Yapay Zeka Günü”nü “çok iyi güncellemeler” ile duyurdu.

Geçen yılki ‘Tesla Yapay Zeka Günü’, Tesla’nın otonom sürüş programına odaklanan bir etkinlikti. Üretici ayrıca Dojo süper bilgisayarını piyasaya sürdü ve şimdi Tesla Optimus olarak bilinen bir “Tesla Bot” insansı robotu için planlarını duyurdu.

2. Yapay Zekâ Günü’nün ilkinden tam bir yıl sonra gerçekleşmesi gerekiyordu, ancak bu ayın başlarında Musk, etkinliği 30 Eylül’e ertelediğini Twitter hesabı üzerinden duyurdu. CEO Musk, gecikmenin nedeniyle alakalı bu durumun Tesla’nın üzerinde çalıştığı Optimus robot prototipiyle ilgili olduğunu söyledi.

Optimus robotu bir sonraki yapay zeka etkinliğinde sergilenecek

Dün gerçekleştirilen Katar Ekonomik Forumu önemli bir röportaj veren Musk, Tesla’nın insansı robotunun çalışan bir prototipine sahip olma yolunda “ilerlediklerini” şu sözlerle açıkladı:

“Umarım insanlara gösterecek ilginç bir prototipimiz olur. Tesla’da çok yetenekli bir ekibimiz var ve Eylül ayının sonuna kadar prototip bir insansı robotu hazır hâle getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Musk bu sözlere ek olarak etkinliğin Tesla’yı bir otomobil üreticisinden daha fazlası ve daha çok bir “gerçek bir yapay zekâ şirketi” gibi konumlandıracağının altını çizerek şunları söyledi;

Google yapay zekası LaMDA gerçekten düşünebiliyor mu?

“Tesla Yapay Zekâ Günü’nde konuşacağımız birkaç heyecan verici şey daha olacak. Bu tür Yapay Zekâ Günü etkinliklerimiz, Tesla’nın bir otomobil şirketinden çok daha fazlası olduğunu ve “gerçek bir yapay zekâ şirketi” olduğumuzu göstermemiz için oldukça önemli.”

Yapay zeka gününde Tesla’nın sinir ağlarını eğitmek için tasarladığı Dojo süper bilgisayarında önemli güncellemeler yapması ve Tesla’nın yapay zekâsının ilk gerçek dünya uygulaması olan otonom sürüş teknolojisi da daha ciddi adımlar atması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir