Twiiter davasında beklenmedik bir hamle daha yapan Elon Musk, Twitter’da bot hesapları hakkındaki açıklamasını desteklemesi için eski Twitter sahibi Jack Dorsey’i mahkemeye çağırdı! İşte detaylar;

Elon Musk Twitter davasında beklenmeyen bir hamle yaptı

Elon Musk ile Twitter arasındaki gerilim günden güne tırmanmaya devam ediyor. Elon Musk, sosyal medya şirketini satın alması nedeniyle eski Twitter CEO’su Jack Dorsey’e dava açtı. Tesla CEO’su, bot hesaplamaları nedeniyle 44 milyar dolarlık satın almadan vazgeçmiş ve Twitter yöneticileri bunun sadece bir bahane olduğunu düşünmüştü.

Android için Twitter indir

iOS için Twitter indir

Elon Musk, Jack Dorsey’in bot hesaplar hakkında mahkemede ifade vermesini istiyor

17 Ekim’de gerçekleşecek duruşma öncesi tarafların avukatları dinleniyor. Son olarak Elon Musk’ın avukatları, Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’i davaya tanık olarak çağırdı.

Jack Dorsey’in mahkemeye gidip ifade verip vermeyeceği ise henüz belirsiniz. Fakat Dorsey şimdilik spam ve bot hesapları konusunda sessiz kalmayı seçiyor. Elon Musk ile özellikle kripto paralar konusunda yakın bir ilişkisi olan Dorsey, Twitter’da hesapların nasıl ölçüldüğünü iyi biliyor. Eğer Dorsey davada Musk’ın alehine itiraflarda bulunursa mahkemenin seyri değişebilir.

Twitter, son mali raporunda, botların veya sahte hesapların kullanıcı tabanının yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu söylemişti. Elon Musk, Twitter ile 44 milyar dolarlık bir anlaşmadan geri döndüğünü ve platformdaki sanal hesap sayısının yüzde 10’un üzerinde olduğuna inandığını belirtmişti. Elon Musk ile Twitter arasındaki bot hesabı ve spam sorunu, hukuk savaşında ana konu haline geldi. Geçen hafta Elon Musk’ın Twitter’dan istediği ek bilgilerin bir kısmını alacağı açıklanmıştı. Bu bilgiler, bot ve spam hesaplarının analizini içerse de henüz içerik hakkında net bilgiler kamuoyuyla paylaşışmadı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Twitter’da bir düşüş görüldü. Twitter’ın hisse senetleri, gün içinde yüzde 2.1 düşüşle 43.06 dolara geriledi. Bu, Musk’ın Nisan ayında Twitter’ı satın almayı taahhüt ettiği 54.20 dolarlık fiyatın yaklaşık yüzde 21 altında.

Davayla ilgili gelişmeler hakkında bilgi sahibi oldukça sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Elon Musk ve Twitter davasında yaşananları öğrenmek için bizi takipte kalın…

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir